Да ли ће Венгер овај пут успјети?

У суботу ће лондонски ривали Челси и Арсенал отворити 6. коло Премијер лиге. Арсен Венгер још нема победу над Челсијем у првенству. Муруњо и Венгер неће о њиховом односу. Португалац насмејао новинаре коментаром о Азаровом пеналу.

Фудбал 19.09.2015 | 11:20
Да ли ће Венгер овај пут успјети?

Велики лондонски и енглески дерби у 6. колу Премијер лиге - Челси против Арсенала на "Стамфорд бриџу". Чак шест бодова предности је на страни Арсенала пред суботњи дерби, али је за оба клуба и недеља у којој су играли Лигу шампиона.

Челси је "искалио бес" на Макабију из Тел Авива, док се Арсенал избламирао у Загребу - пораз од Динама 1:2.

"Пплавцима" је победа против Арсенала потребна као хлеб. Јер, Челси већ сада, после само пет кола заостаје 11 бодова за водећим Манчестер ситијем. Још један кикс и могао би да се опрости од одбране титуле. И овако ће бити тешко, али нови пораз би значио потоп.

Наравно, суботњи дуел Челсија и Арсенала занимљив је са много аспеката. Први је да Арсен Венгер, дугогодишњи тренер Арсенала, још нема првенствену победу над Челсијем! Истина, Венгер је окусио сласт победе над Мурињом овог лета, када је Арсенал тријумфовао у Комјунити шилду (1:0, 2. августа).

Пред дуел на "Стамфорд бриџу", Венгер ниједном речју није желео да коментарише однос са Жозеом Мурињом, који је најблаже речено, неколегијалан. Да не кажемо да се не миришу уопште! На једном од ранијих мечева, управо у Челсијевом дому, њих двојица су се чак и физички сукобили, прецизније покошкали!

Венгер, који обично даје коментар и одговоре на сва питања, овог пута је остао "закопчан" када су га новинари питали (и инсистирали) на односу са Мурињом и да ли ће се руковати.

"Све што вас занима о том односу, питајте њега. Ја ћу се фокусирати на оно што волим, а то је фудбал. Ја поштујем свакога у овом послу. А све остало ме не дотиче", одговорио је Венгер.

А зашто се нисте руковали после финала Комјунити шилда?

"Не желим о томе да причам".

Да ли ћете се руковати сутра?

"Управо сам вам одговорио - не желим о томе да причам".

Да ли се ваш међусобни однос побољшао?

"О томе ни не размишљам, једино размишљам о игри мог тима у сутрашњој утакмици".

Да ли је Челси у паду?

"Не знам, остављам то стручњацима (Венгер је одговорио: специјалистима, а надимак Муриња је Специјални). Бринем о свом тиму".

Наставио је: "Људи долазе да гледају фудбал, игру, а све остало је маргинално. Најважније је какав ће квалитет игре бити сутра и то је једино што људе интересује. За Арсенал је ово велика утакмица и знамо да ће нам крај сезоне зависити и од тога каквим се покажемо баш у овим мечевима. Не размишљам о Челсију, његовој тренутној форми, позицији на табели...".

Баш кад је Венгер завршавао конференцију за новинаре, почињао је сусрет представника медија и Жозеа Муриња.

Али, изгледало је, судећи по одговирима Португалца, као да су се он и Венгер договарали!

"Руковање? Ја сам хтео да се рукујем са њим после Комјунити шилда... Знате, то више никоме није интересатно. Сви смо фокусирани на терен".

О одличном скору који има против Венгера, Мурињо није желео да говори.

"Оставимо све то по страни, ту статистику. То је сада потпуно небитно, тај наш одличан низ, изузев пораза у Комјунити шилду. Ово је сасвим нова утакмица, другачија, изолована од других", каже Мурињо.

Упитан да ли ће неочекивани пораз у Лиги шампиона у Загребу, утицати негативно на Арсенал, Мурињо је одговорио одрично: "Не, пола екипе није ни путовало, пола играча није ни било у саставу".

Португалац је саоштио да због повреде Вилијан неће бити у комбинацији, а о томе што је Џон Тери био на клупи, Мурињо је у свом стилу одговорио: "То што га није било у једном мечу не значи ништа. Би оје ту, са екипом. Ја њега волим и ценим можда и више него јуче, данас".

А потом је насмејао новинаре на коментар о промашеном пеналу Едена Азара (шутирао је далеко изнад гола) у уводним минутима утакмице Лиге шампиона против Макабија из Тел Авива:

"Азар ће и даље шутирати пенале. Он је и даље најбољи играч у Енглеској. Он је најбољи и биће најбољи и често је играч одлуке. А о промашеном пеналу... знате, можда је склопио рекламни уговор да промовише Светско првенство у рагбију".

ПОВРАТАК ПЕТРА ЧЕХА НА "СТАМФОРД БРИЏ"
Биће ово прва утакмица Петра Чеха у дресу Арсенала против Челсија и то на терену на којем је много пута стајао у претходних 11 година, али са грбом Челсија на дресу. Био је занимљив коментар Муриња на ово: "Ако неко, неки навијач Челсија, мисли да ће нас Чех 'пустити', 'отворити врата свог гола', онда није гледао меч у Комјунити шилду".

ПАРОВИ 6. КОЛА:

субота:

Челси - Арсенал (13.45х)
Борнмут - Сандерленд (16х)
Астон Вила - Вест Бромвич (16х)
Њукасл - Вотфорд (16х)
Стоук - Лестер (16х)
Свонси - Евертон (16х)
Манчестер сити - Вест Хем (18.30х)

недеља:

Тотенхем - Кристал Палас (14.30х)
Ливерпул - Норич (17х)
Саутемптон - Манчестер јунајтед (17х)

Коментари / 0

Оставите коментар