Da li će Venger ovaj put uspjeti?

U subotu će londonski rivali Čelsi i Arsenal otvoriti 6. kolo Premijer lige. Arsen Venger još nema pobedu nad Čelsijem u prvenstvu. Murunjo i Venger neće o njihovom odnosu. Portugalac nasmejao novinare komentarom o Azarovom penalu.

Fudbal 19.09.2015 | 11:20
Da li će Venger ovaj put uspjeti?

Veliki londonski i engleski derbi u 6. kolu Premijer lige - Čelsi protiv Arsenala na "Stamford bridžu". Čak šest bodova prednosti je na strani Arsenala pred subotnji derbi, ali je za oba kluba i nedelja u kojoj su igrali Ligu šampiona.

Čelsi je "iskalio bes" na Makabiju iz Tel Aviva, dok se Arsenal izblamirao u Zagrebu - poraz od Dinama 1:2.

"Pplavcima" je pobeda protiv Arsenala potrebna kao hleb. Jer, Čelsi već sada, posle samo pet kola zaostaje 11 bodova za vodećim Mančester sitijem. Još jedan kiks i mogao bi da se oprosti od odbrane titule. I ovako će biti teško, ali novi poraz bi značio potop.

Naravno, subotnji duel Čelsija i Arsenala zanimljiv je sa mnogo aspekata. Prvi je da Arsen Venger, dugogodišnji trener Arsenala, još nema prvenstvenu pobedu nad Čelsijem! Istina, Venger je okusio slast pobede nad Murinjom ovog leta, kada je Arsenal trijumfovao u Komjuniti šildu (1:0, 2. avgusta).

Pred duel na "Stamford bridžu", Venger nijednom rečju nije želeo da komentariše odnos sa Žozeom Murinjom, koji je najblaže rečeno, nekolegijalan. Da ne kažemo da se ne mirišu uopšte! Na jednom od ranijih mečeva, upravo u Čelsijevom domu, njih dvojica su se čak i fizički sukobili, preciznije pokoškali!

Venger, koji obično daje komentar i odgovore na sva pitanja, ovog puta je ostao "zakopčan" kada su ga novinari pitali (i insistirali) na odnosu sa Murinjom i da li će se rukovati.

"Sve što vas zanima o tom odnosu, pitajte njega. Ja ću se fokusirati na ono što volim, a to je fudbal. Ja poštujem svakoga u ovom poslu. A sve ostalo me ne dotiče", odgovorio je Venger.

A zašto se niste rukovali posle finala Komjuniti šilda?

"Ne želim o tome da pričam".

Da li ćete se rukovati sutra?

"Upravo sam vam odgovorio - ne želim o tome da pričam".

Da li se vaš međusobni odnos poboljšao?

"O tome ni ne razmišljam, jedino razmišljam o igri mog tima u sutrašnjoj utakmici".

Da li je Čelsi u padu?

"Ne znam, ostavljam to stručnjacima (Venger je odgovorio: specijalistima, a nadimak Murinja je Specijalni). Brinem o svom timu".

Nastavio je: "Ljudi dolaze da gledaju fudbal, igru, a sve ostalo je marginalno. Najvažnije je kakav će kvalitet igre biti sutra i to je jedino što ljude interesuje. Za Arsenal je ovo velika utakmica i znamo da će nam kraj sezone zavisiti i od toga kakvim se pokažemo baš u ovim mečevima. Ne razmišljam o Čelsiju, njegovoj trenutnoj formi, poziciji na tabeli...".

Baš kad je Venger završavao konferenciju za novinare, počinjao je susret predstavnika medija i Žozea Murinja.

Ali, izgledalo je, sudeći po odgovirima Portugalca, kao da su se on i Venger dogovarali!

"Rukovanje? Ja sam hteo da se rukujem sa njim posle Komjuniti šilda... Znate, to više nikome nije interesatno. Svi smo fokusirani na teren".

O odličnom skoru koji ima protiv Vengera, Murinjo nije želeo da govori.

"Ostavimo sve to po strani, tu statistiku. To je sada potpuno nebitno, taj naš odličan niz, izuzev poraza u Komjuniti šildu. Ovo je sasvim nova utakmica, drugačija, izolovana od drugih", kaže Murinjo.

Upitan da li će neočekivani poraz u Ligi šampiona u Zagrebu, uticati negativno na Arsenal, Murinjo je odgovorio odrično: "Ne, pola ekipe nije ni putovalo, pola igrača nije ni bilo u sastavu".

Portugalac je saoštio da zbog povrede Vilijan neće biti u kombinaciji, a o tome što je Džon Teri bio na klupi, Murinjo je u svom stilu odgovorio: "To što ga nije bilo u jednom meču ne znači ništa. Bi oje tu, sa ekipom. Ja njega volim i cenim možda i više nego juče, danas".

A potom je nasmejao novinare na komentar o promašenom penalu Edena Azara (šutirao je daleko iznad gola) u uvodnim minutima utakmice Lige šampiona protiv Makabija iz Tel Aviva:

"Azar će i dalje šutirati penale. On je i dalje najbolji igrač u Engleskoj. On je najbolji i biće najbolji i često je igrač odluke. A o promašenom penalu... znate, možda je sklopio reklamni ugovor da promoviše Svetsko prvenstvo u ragbiju".

POVRATAK PETRA ČEHA NA "STAMFORD BRIDŽ"
Biće ovo prva utakmica Petra Čeha u dresu Arsenala protiv Čelsija i to na terenu na kojem je mnogo puta stajao u prethodnih 11 godina, ali sa grbom Čelsija na dresu. Bio je zanimljiv komentar Murinja na ovo: "Ako neko, neki navijač Čelsija, misli da će nas Čeh 'pustiti', 'otvoriti vrata svog gola', onda nije gledao meč u Komjuniti šildu".

PAROVI 6. KOLA:

subota:

Čelsi - Arsenal (13.45h)
Bornmut - Sanderlend (16h)
Aston Vila - Vest Bromvič (16h)
Njukasl - Votford (16h)
Stouk - Lester (16h)
Svonsi - Everton (16h)
Mančester siti - Vest Hem (18.30h)

nedelja:

Totenhem - Kristal Palas (14.30h)
Liverpul - Norič (17h)
Sautempton - Mančester junajted (17h)

Komentari / 0

Ostavite komentar