ЛЕ: Партизан - АЗ 3:2, реакције играча...

Генерални директор Партизана Милош Вазура није крио одушевљење после победе над АЗ Алкмаром са 3:2 у првом колу Л групе Лиге Европе. Фудбалер Партизана Андрија Живковић није желео да прокоментарише меч против АЗ Алкмара, револтиран критикама због лоше партије у 149. вечитом дербију. Нападач Партизана Абубакар Оумару захвалио се навијачима на скандирању имена, у победи против АЗ Алкмара са 3:2 у првом колу Лиге Европе.

Фудбал 18.09.2015 | 15:40
ЛЕ: Партизан - АЗ 3:2, реакције играча...

Црно-бели су овим тријумфом на свом стадиону прекинули шестогодишњи пост колико нису славили у Европи, још од 2009. када су савладали Шахтјор.

"Показали смо да смо прави клуб, веровали смо у тренера Милинковића и запушили смо уста свима. Атмосфера ће тек бити добра после овакве победе, прве у Европи после шест година. Мислим да је сада дефинитивно јасно да је Абубакар право појачање, а морам да похвалим и Фабрисија који је одиграо одличан меч и надам се да диже форму", поручио је Вазура

Партизан је победио Алкмар головима двоструког стрелца Абубакара Оумаруа и Андрије Живковића, а од 78. минута је српски првак играо са играчем више због искључења Хупертса.

Нападач Партизана Иван Шапоњић сматра да је победа над АЗ Алкмаром, на старту Лиге Европе у групи Л био идеалан начин да се превазиђе пораз од Црвене звезде у 149. вечитом дербију.

"После пораза у дербију смо се водили идејом да се покажемо у бољем светлу, баш смо на сваком делу терена били ангажовани, заслужено смо славили. Током целог дуела смо били бољи, задовољан сам и својом игром и тиме што сам стартовао, показали смо да можемо и против јачих екипа, Алкмар долази из озбиљне лиге, мислим да можемо и да презимимо у Европи", рекао је Шапоњић.

После пораза од Црвене звезде са 3:1, Партизан је у Лиги Европе победио АЗ Алкмар са 3:2, а Живковића је заболело питање постављено на стадиону у Љутице Богдана, "да ли та је партија једна од његових слабијих у овој сезони".

Рекао је да су га "разапињали после дербија и да због тога неће да прича за медије", а онда је Валери Божинов изашао и тражио новинара "који га пљује", са речима "да ли је нешто скривио и да ли дугује неке паре", са питањем "шта има против њега".

Фудбалер Партизана Стефан Бабовић поново се суочио са звиждуцима навијача, овај пут у победи Партизана против АЗ Алкмара, са 3:2 у првом колу Лиге Европе.

"Веома важна победа, не треба дизати наш фудбал у небеса после ове победе, није у реду ни да нас разапињу после једне лоше утакмице. Што се звиждука тиче, спреман сам да прихватим кривицу за лоше резултате, ако сам ја кривац. Рекао сам момцима да се опусте, фудбал је колективни спорт, идемо меч по меч. Не треба да полетимо, Билбао и Аугсбург су још јачи од Алкмара", рекао је Бабовић.

"Битна победа за Партизан, нарочито после пораза од Звезде, договор је био да дамо максимум на терену, а када се то догоди, резултат је ту. Знам да сам промашио шансе против Звезде, али сада сам хтео да дам максимум, хвала Богу, дао сам голово и славили смо. Кад навијачи скандирају, хоћу да дам још више, хвала им на томе", рекао је Абубакар Оумару.

Он је постигао два гола, док је један дело Андрије Живковића у завршници утакмице одигране у Хумској.

Коментари / 0

Оставите коментар