LE: Partizan - AZ 3:2, reakcije igrača...

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura nije krio oduševljenje posle pobede nad AZ Alkmarom sa 3:2 u prvom kolu L grupe Lige Evrope. Fudbaler Partizana Andrija Živković nije želeo da prokomentariše meč protiv AZ Alkmara, revoltiran kritikama zbog loše partije u 149. večitom derbiju. Napadač Partizana Abubakar Oumaru zahvalio se navijačima na skandiranju imena, u pobedi protiv AZ Alkmara sa 3:2 u prvom kolu Lige Evrope.

Fudbal 18.09.2015 | 15:40
LE: Partizan - AZ 3:2, reakcije igrača...

Crno-beli su ovim trijumfom na svom stadionu prekinuli šestogodišnji post koliko nisu slavili u Evropi, još od 2009. kada su savladali Šahtjor.

"Pokazali smo da smo pravi klub, verovali smo u trenera Milinkovića i zapušili smo usta svima. Atmosfera će tek biti dobra posle ovakve pobede, prve u Evropi posle šest godina. Mislim da je sada definitivno jasno da je Abubakar pravo pojačanje, a moram da pohvalim i Fabrisija koji je odigrao odličan meč i nadam se da diže formu", poručio je Vazura

Partizan je pobedio Alkmar golovima dvostrukog strelca Abubakara Oumarua i Andrije Živkovića, a od 78. minuta je srpski prvak igrao sa igračem više zbog isključenja Hupertsa.

Napadač Partizana Ivan Šaponjić smatra da je pobeda nad AZ Alkmarom, na startu Lige Evrope u grupi L bio idealan način da se prevaziđe poraz od Crvene zvezde u 149. večitom derbiju.

"Posle poraza u derbiju smo se vodili idejom da se pokažemo u boljem svetlu, baš smo na svakom delu terena bili angažovani, zasluženo smo slavili. Tokom celog duela smo bili bolji, zadovoljan sam i svojom igrom i time što sam startovao, pokazali smo da možemo i protiv jačih ekipa, Alkmar dolazi iz ozbiljne lige, mislim da možemo i da prezimimo u Evropi", rekao je Šaponjić.

Posle poraza od Crvene zvezde sa 3:1, Partizan je u Ligi Evrope pobedio AZ Alkmar sa 3:2, a Živkovića je zabolelo pitanje postavljeno na stadionu u Ljutice Bogdana, "da li ta je partija jedna od njegovih slabijih u ovoj sezoni".

Rekao je da su ga "razapinjali posle derbija i da zbog toga neće da priča za medije", a onda je Valeri Božinov izašao i tražio novinara "koji ga pljuje", sa rečima "da li je nešto skrivio i da li duguje neke pare", sa pitanjem "šta ima protiv njega".

Fudbaler Partizana Stefan Babović ponovo se suočio sa zvižducima navijača, ovaj put u pobedi Partizana protiv AZ Alkmara, sa 3:2 u prvom kolu Lige Evrope.

"Veoma važna pobeda, ne treba dizati naš fudbal u nebesa posle ove pobede, nije u redu ni da nas razapinju posle jedne loše utakmice. Što se zvižduka tiče, spreman sam da prihvatim krivicu za loše rezultate, ako sam ja krivac. Rekao sam momcima da se opuste, fudbal je kolektivni sport, idemo meč po meč. Ne treba da poletimo, Bilbao i Augsburg su još jači od Alkmara", rekao je Babović.

"Bitna pobeda za Partizan, naročito posle poraza od Zvezde, dogovor je bio da damo maksimum na terenu, a kada se to dogodi, rezultat je tu. Znam da sam promašio šanse protiv Zvezde, ali sada sam hteo da dam maksimum, hvala Bogu, dao sam golovo i slavili smo. Kad navijači skandiraju, hoću da dam još više, hvala im na tome", rekao je Abubakar Oumaru.

On je postigao dva gola, dok je jedan delo Andrije Živkovića u završnici utakmice odigrane u Humskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar