Породица Ђурковић избачена на улицу

Одлуком Окружног суда у Требињу, а уз помоћ Судске полиције породица Ђурковић из Требиња избачена је на улицу, а Епархија захумско-херцеговачка ушла у посјед стана.

Република Српска 18.09.2015 | 11:46
Породица Ђурковић избачена на улицу

Деложацији породице Ђурковић присуствовао је мали број грађана Требиња и није било инцидената.

Судска полиција, предсатвници Епархије захумско-херцеговачке и приморске и судски извршитељи у раним јутарњим часовима закуцали су на врата породице Ђурковић која одлуком Окружног суда Требиње избачана на улицу.

Гордана Ђурковић, дописница ОНАС-е из Требиња, још једном је поновила да је у овом случају све на страни њене породице која је у спорном стану живјела 63 године, а који је откупила 2012. године.



У кући из које су исељени Ђурковићи остала је Милуша Милић, којој није омугућено да откупи свој стан, а који је у посједу њене породице од 1919. Године.


Прије неколико година добила је рјешење да ће јој Општине Требиње додијелити замјенски стан, али се нико од тада није појавио због чега старица сумња да се чека њена смрт, како њена дјеца не би имала право насљедства.

Проблем породице Ђурковић појавио се послије откупљивања стана 2002. Године пошто их је Епархија захумксо-херцеговачка тужила на основу Уговора о поклону, који је некадашњи начелник општине Требиње Божидар Вучуревић 1996. године донио на нивоу Скупштине општине, а којим је Српској православној цркви путем поклона враћена сва непокретна имовина.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

007

18.09.2015 10:19

Хоџе и лопови највећи лопови, а ди болан духовност, а шта ћа вам материјално богатство попови, окренте се богу, манте се станова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

18.09.2015 10:26

Јадно! Нек вас је срамота црквени великодостојници!

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

18.09.2015 10:31

Овако се је и мени десило у Федерацији у којој сам био досло и избјеглица.Моја породица је добила на кантоналном суду опстину и опет су нас делозирали легалном дрзавном присилом без налога!!!И онда ми доде Бакир и прди како сам ја угрозен у РС-у.Веца су ми права омогуцили Срби гдје сам данас у свом и на свом него сто су то икада уцинили моји Босњацу у Федерацији!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда и право

18.09.2015 11:02

Бице ово папистима опет одузето.А лудом пробисвјету Дурицу не само да це бити одузето него це у затвор! Ова зена је требала њега лицно да тузи заједно са лудим Вуцуревицем.Цуј поповима врацати имовину као да то њима ЛИЦНО припада! Црквена имовина је дрзавна а не поповска! Ова зена нека трази правду на другом мјесту кад је овде нема,нека поднесе тузбе против свих њих и нека моли Бога да удјемо у ЕУ јер тада це паписти вратити све сто су покрали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

18.09.2015 11:32

У Требињу су направили толико цркава и манастира тако да би стала цијела Република Српска....нигдје нико не долази,цами празно али нека се гради само,цркве се отворе само кад неко умре...а јадни народ избацива из сопственог стана....е јадна ли си епархијо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

јјј

18.09.2015 16:19

Перу паре

Name

рс

18.09.2015 18:16

Па ста оцекујете од паписта.Нису то српски попови то су ватиканци-нацисти,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп

18.09.2015 19:01

Попови лопови

ОДГОВОРИТЕ
Name

слоба

19.09.2015 00:27

е бозе зали цркву каква је гамад представља.да се врате комуњаре па опет у оне њихове мисије рупе да збрису.јер су исти ко комунисти.класицни примитивци који само отимају од постеног народа.у ста овај сљам верује ја не знам ал у бога сигурно не.полако "владика".доцес И ти на ред.ниција до зоре.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

20.09.2015 10:04

Архипастири, владике ткз, су црно зло. Хијерархија црквена све угуши. Свеци који ходају, тако се сматрају. У РКЦ бискупи са 75 година се повлаче из службе, иду у келије самостана. У ИЗ старјешинска мјеста су реизборна, а тако и треба. Једино су у СПЦ вјечни, залеђени, учмали, промаје ни откуда, што добро није нити ће бити.

ОДГОВОРИТЕ