Porodica Đurković izbačena na ulicu

Odlukom Okružnog suda u Trebinju, a uz pomoć Sudske policije porodica Đurković iz Trebinja izbačena je na ulicu, a Eparhija zahumsko-hercegovačka ušla u posjed stana.

Republika Srpska 18.09.2015 | 11:46
Porodica Đurković izbačena na ulicu

Deložaciji porodice Đurković prisustvovao je mali broj građana Trebinja i nije bilo incidenata.

Sudska policija, predsatvnici Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i sudski izvršitelji u ranim jutarnjim časovima zakucali su na vrata porodice Đurković koja odlukom Okružnog suda Trebinje izbačana na ulicu.

Gordana Đurković, dopisnica ONAS-e iz Trebinja, još jednom je ponovila da je u ovom slučaju sve na strani njene porodice koja je u spornom stanu živjela 63 godine, a koji je otkupila 2012. godine.



U kući iz koje su iseljeni Đurkovići ostala je Miluša Milić, kojoj nije omugućeno da otkupi svoj stan, a koji je u posjedu njene porodice od 1919. Godine.


Prije nekoliko godina dobila je rješenje da će joj Opštine Trebinje dodijeliti zamjenski stan, ali se niko od tada nije pojavio zbog čega starica sumnja da se čeka njena smrt, kako njena djeca ne bi imala pravo nasljedstva.

Problem porodice Đurković pojavio se poslije otkupljivanja stana 2002. Godine pošto ih je Eparhija zahumkso-hercegovačka tužila na osnovu Ugovora o poklonu, koji je nekadašnji načelnik opštine Trebinje Božidar Vučurević 1996. godine donio na nivou Skupštine opštine, a kojim je Srpskoj pravoslavnoj crkvi putem poklona vraćena sva nepokretna imovina.

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

007

18.09.2015 10:19

Hodže i lopovi najveći lopovi, a di bolan duhovnost, a šta ća vam materijalno bogatstvo popovi, okrente se bogu, mante se stanova.

ODGOVORITE
Name

Sasa

18.09.2015 10:26

Jadno! Nek vas je sramota crkveni velikodostojnici!

ODGOVORITE
Name

pravda

18.09.2015 10:31

Ovako se je i meni desilo u Federaciji u kojoj sam bio doslo i izbjeglica.Moja porodica je dobila na kantonalnom sudu opstinu i opet su nas delozirali legalnom drzavnom prisilom bez naloga!!!I onda mi dode Bakir i prdi kako sam ja ugrozen u RS-u.Veca su mi prava omogucili Srbi gdje sam danas u svom i na svom nego sto su to ikada ucinili moji Bosnjacu u Federaciji!!!!!

ODGOVORITE
Name

pravda i pravo

18.09.2015 11:02

Bice ovo papistima opet oduzeto.A ludom probisvjetu Duricu ne samo da ce biti oduzeto nego ce u zatvor! Ova zena je trebala njega licno da tuzi zajedno sa ludim Vucurevicem.Cuj popovima vracati imovinu kao da to njima LICNO pripada! Crkvena imovina je drzavna a ne popovska! Ova zena neka trazi pravdu na drugom mjestu kad je ovde nema,neka podnese tuzbe protiv svih njih i neka moli Boga da udjemo u EU jer tada ce papisti vratiti sve sto su pokrali!

ODGOVORITE
Name

Julio

18.09.2015 11:32

U Trebinju su napravili toliko crkava i manastira tako da bi stala cijela Republika Srpska....nigdje niko ne dolazi,cami prazno ali neka se gradi samo,crkve se otvore samo kad neko umre...a jadni narod izbaciva iz sopstvenog stana....e jadna li si eparhijo...

ODGOVORITE
Name

jjj

18.09.2015 16:19

Peru pare

Name

rs

18.09.2015 18:16

Pa sta ocekujete od papista.Nisu to srpski popovi to su vatikanci-nacisti,.

ODGOVORITE
Name

Pop

18.09.2015 19:01

Popovi lopovi

ODGOVORITE
Name

sloba

19.09.2015 00:27

e boze zali crkvu kakva je gamad predstavlja.da se vrate komunjare pa opet u one njihove misije rupe da zbrisu.jer su isti ko komunisti.klasicni primitivci koji samo otimaju od postenog naroda.u sta ovaj sljam veruje ja ne znam al u boga sigurno ne.polako "vladika".doces I ti na red.nicija do zore.....

ODGOVORITE
Name

Magistra vitae

20.09.2015 10:04

Arhipastiri, vladike tkz, su crno zlo. Hijerarhija crkvena sve uguši. Sveci koji hodaju, tako se smatraju. U RKC biskupi sa 75 godina se povlače iz službe, idu u kelije samostana. U IZ starješinska mjesta su reizborna, a tako i treba. Jedino su u SPC vječni, zaleđeni, učmali, promaje ni otkuda, što dobro nije niti će biti.

ODGOVORITE