Како уштедјети на путовањима, а уживати у свему?

Сви желимо да на путовању видимо што више, окусимо што боље, спавамо на што удобнијем и наравно да потрошимо што мање! Ево како то можемо и да постигнемо.

Путовања 18.09.2015 | 11:02
Како уштедјети на путовањима, а уживати у свему?

Изнајмите апартман

Уместо хотела, јесте ли размишљали о апартманима? Чињеница је да ћете апартман платити по ноћењу, а у хотелу по особи по ноћењу. Ако не знате одакле да кренете, ту су АирБнб, ХомеАwаy или ХоусеТрип који нуде разне погодности, а понекад и смештај бољи од оног хотелског.

Бесплатно разгледање града

Време када сте за разгледајне града плаћали 30 евра по особи, да би на крају остали разочарани добијеним, је иза вас! Данас сваки мало већи град има у понуди 'Фрее Wалкинг Тоурс', а на вама је само да се распитате одакле и када креће тура.

Једите локалну храну

У Истанбулу на пример, кебаб на улици може да буде много укуснији и много јефтинији него неко јело у ресторану.

Добро се припремите

Немојте никада путовати на блеф. На интернету се налази милион страница које ће вас у детаље информисати о дестинацији у коју путујете. Немојте баш све што прочитате да узмете здраво за готово, оставите нешто за истраживање, али с друге стране, немојте се довести у ситуацију да не знате баш ништа.

Посетите локалну туристичку заједницу

Свака држава, сваки град, свако мало веће туристичко село има своју туристичку заједницу. Запутите се тамо, распитајте се шта се догађа у граду или барем потражите свој бесплатни примерак туристичке карте.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар