Велики прилив избјеглица БиХ не би издржала

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је да БиХ спремна за долазак дијела избјеглица које би, евентуално, промијениле путању кретања, али да не би могла издржати њихов већи прилив.

Босна и Херцеговина 18.09.2015 | 09:20
Велики прилив избјеглица БиХ не би издржала

"Нисам сигуран да можемо рећи да нас чека драматичан прилив избјеглица и не требамо се заваравати. Огроман број њих БиХ не би могла издржати", рекао је Црнадак.

Он за сарајевско "Ослобођење" каже да БиХ има капацитете, а постоји и комуникација са сусједима у вези са мигрантском кризом.

"Ми смо активни колико можемо у напору да се ситуација у земљама из којих ти људи долазе стабилизује. Без завршетка те кризе нема стварног рјешења", закључио је Црнадак.




Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Серафим

18.09.2015 07:41

Па кад се ЕВРОПА ПОДМИРИ НАПУНИ И ЗАТВОРИ ГРАНИЦЕ МИЛИОНИ ИОЗБЕГЛИЦА ЦЕ остати бас у Босни и Херцеговини,Србији, Сандзаку, Косову јер их тамо цекају њихове задузбине дзамије које су саградили после рата Босна је препуна дзамија које су саудијци и Мудзахедини саградили знајуци да це се врло брзо насељавати у те крајеве које ми ниподоставамо, сецемо суме, вадимо руде, продајемо њиве, раскуцајемо на све стране па це БОГ за казну нама довести неке народе који це све то за разлику од нас постовати и забити нокте у зеМЉУ ХРАНИТЕЉКУ ЗА СВОЈ насусни хлеб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

18.09.2015 07:53

Па ви багро лоповска нисте у стању бринути се о грађанима БиХ а како би тек о избјеглицама

ОДГОВОРИТЕ
Name

белај

18.09.2015 08:09

Можете, можете ови што дрмају десет година на власти нека ваде лову из своји џепова да би издржали прилив избјеглица, док смо ми у БиХ навикли да идемо гладни спавати у овој владавини која не води нигдје добром.

ОДГОВОРИТЕ