Veliki priliv izbjeglica BiH ne bi izdržala

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da BiH spremna za dolazak dijela izbjeglica koje bi, eventualno, promijenile putanju kretanja, ali da ne bi mogla izdržati njihov veći priliv.

Bosna i Hercegovina 18.09.2015 | 09:20
Veliki priliv izbjeglica BiH ne bi izdržala

"Nisam siguran da možemo reći da nas čeka dramatičan priliv izbjeglica i ne trebamo se zavaravati. Ogroman broj njih BiH ne bi mogla izdržati", rekao je Crnadak.

On za sarajevsko "Oslobođenje" kaže da BiH ima kapacitete, a postoji i komunikacija sa susjedima u vezi sa migrantskom krizom.

"Mi smo aktivni koliko možemo u naporu da se situacija u zemljama iz kojih ti ljudi dolaze stabilizuje. Bez završetka te krize nema stvarnog rješenja", zaključio je Crnadak.




Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Serafim

18.09.2015 07:41

Pa kad se EVROPA PODMIRI NAPUNI I ZATVORI GRANICE MILIONI IOZBEGLICA CE ostati bas u Bosni i Hercegovini,Srbiji, Sandzaku, Kosovu jer ih tamo cekaju njihove zaduzbine dzamije koje su sagradili posle rata Bosna je prepuna dzamija koje su saudijci i Mudzahedini sagradili znajuci da ce se vrlo brzo naseljavati u te krajeve koje mi nipodostavamo, secemo sume, vadimo rude, prodajemo njive, raskucajemo na sve strane pa ce BOG za kaznu nama dovesti neke narode koji ce sve to za razliku od nas postovati i zabiti nokte u zeMLJU HRANITELJKU ZA SVOJ nasusni hleb.

ODGOVORITE
Name

realan

18.09.2015 07:53

Pa vi bagro lopovska niste u stanju brinuti se o građanima BiH a kako bi tek o izbjeglicama

ODGOVORITE
Name

belaj

18.09.2015 08:09

Možete, možete ovi što drmaju deset godina na vlasti neka vade lovu iz svoji džepova da bi izdržali priliv izbjeglica, dok smo mi u BiH navikli da idemo gladni spavati u ovoj vladavini koja ne vodi nigdje dobrom.

ODGOVORITE