ЛЕ: Преокрет Билбаа, снага Шалкеа...

Срашан преокрет Билбаа, Аугзбург се узалуд надао... Шалке показао снагу! Дуго се мучио даомаћин са неугодним гостима, а ситуацију му је додатно закомпликовао и погодак Халила Алтинтопа у 15. минуту. Изабраници Ернеста Валвердеа заиграли су како знају и умеју тек у другом полувремену и головима Адурица у 55. и 66. минуту дођу до потпуног преокрета - 3:1. 

Фудбал 17.09.2015 | 23:45
ЛЕ: Преокрет Билбаа, снага Шалкеа...

Иако је изгледало да неће бити тако, Атлетик Билбао је потврдио класу у окршају са Аугзбургом и показао због чега га са пуним правом сматрају највећим фаворитом у групи Л. Баски су на свом Сан Мамесу направили велики преокрет против немачког Аугзбурга и засели на прво место у групи где се налазе још Партизан и АЗ Алкмар - 3:1 (0:1).

Ипак, дуго се мучио даомаћин са неугодним гостима, а ситуацију му је додатно закомпликовао и погодак Халила Алтинтопа у 15. минуту. Изабраници Ернеста Валвердеа заиграли су како знају и умеју тек у другом полувремену и головима Адурица у 55. и 66. минуту дођу до потпуног преокрета.

Ти голови најбољег стрелца Билбаа у потпуности су срушили сваки отпор Немаца, па је то самој завршници меча искористио Сусаета и поставио коначан резултат.

Партизан у наредном колу управо гостује Аугзбургу, који је у овом тренутку у очајној серији од укупно пет утакмица без тријумфа у свим такмичењима.

Аугзбург се није прославио, али је зато снагу показао Шалке, који је у Никозији убедљиво савладао Апоел са 3:0.

Немци су читав посао решили већ у првих 45. минута. Матип је постигао водећи гол у 28. минуту, док је седам минута касније предност гостију дуплирао Хунтелар, који је у 71. минуту својим другим поготком на мечу у потпуности нокаутирао домаћина.

Андерлехт и Монако су одиграли изузетно занимљив меч у групи Ј, који је завршен без погодака захваљујући изједначујућем голи Ласине Траореа у 85. минуту, док је Тотенхем после преокрета савладао Карабаг (3:1).

Сергеј Милинковић-Савић постигао је водећи гол за Лацио на гостовању Дњепру у 34. минуту, али је домаћин у последњем минуту стигао до бода преко Сележњова. У другој утакмици групе Сент Етјен и Росенборг постигли су по два гола. Домаћин је пвоео преко Берића, гости су преокренули преко Микелсена и Свенсона, али је три минута пре краја бод француској екипи донео Роу са пенала.

Бешикташ је у групи Х победио Скендербег у гостима голом Сосе у 28. минуту, а Локомотива је остварила велику победу против Спортинга у Лисабону – 3:1. Самедов је постигао два гола, а Нијасе трећи за госте, а Монтеро је био једини стрелац за Португалце.

У групи И Базел је успео да победи Фиорентину у гостима иако је домаћин повео преко Калинића. Родригес је искључен у 66. минуту, а гости су до краја славили головима Бјарнасона и Ел Ненија.

Леку победу остварио је Тотенхем иако је Карабаг повео у Лондону голом Алмеиде у 7. минуту. Хеунг-Мин Соње постигао два, а Ерик Ламела један гол за тим Маурусија Поћетина. Победника није било у Бриселу. Андерлехте је дуго водио против Монака, али је Траоре обезбедио бод гостима пет минута пре краја.

Коначно, у К групи, Шалке је лако славио против АПОЕЛ-а головима Матипа и Хунтелара (2), док су Астерас и Спарта ремизирали – 1:1.

ЛЕ, прво коло:

Група Г:

Дњепар – Лацио 1:1
Сент Етјен – Росеборг 2:2

Група Х:

Скендербег – Бешикташ 0:1
Спортинг – Локомотива 1:3

Група И:

Фиорентина – Базел 1:2
Лех – Белененсеш 0:0

Група Ј:

Андерлехт - Монако 1:1 (1:0)
/Жиле 11 - Траоре 85/

Тотенхем - Карабаг 3:1 (2:1)
/Сон 28, 30, Ламела 86 - Ричард 7пен/

Група К:

Апоел - Шалке 0:3 (0:2)
/Матип 28, Хунтелар 35, 71/

Астерас - Сапарта Праг 1:1 (1:0)
/Маца 2 - Лафата 56/

Група Л:

Партизан - АЗ Алкмар 3:2 (2:1)
/Оумару 11, 39, Живковић 89 - Ван дер Лиден 34, Хенриксен 90/

Атлетик Билбао - Аугзбург 3:1 (0:1)
/Адуриц 55, 66, Суасаета 90 - Алтинтоп 15/

Коментари / 0

Оставите коментар