LE: Preokret Bilbaa, snaga Šalkea...

Srašan preokret Bilbaa, Augzburg se uzalud nadao... Šalke pokazao snagu! Dugo se mučio daomaćin sa neugodnim gostima, a situaciju mu je dodatno zakomplikovao i pogodak Halila Altintopa u 15. minutu. Izabranici Ernesta Valverdea zaigrali su kako znaju i umeju tek u drugom poluvremenu i golovima Adurica u 55. i 66. minutu dođu do potpunog preokreta - 3:1. 

Fudbal 17.09.2015 | 23:45
LE: Preokret Bilbaa, snaga Šalkea...

Iako je izgledalo da neće biti tako, Atletik Bilbao je potvrdio klasu u okršaju sa Augzburgom i pokazao zbog čega ga sa punim pravom smatraju najvećim favoritom u grupi L. Baski su na svom San Mamesu napravili veliki preokret protiv nemačkog Augzburga i zaseli na prvo mesto u grupi gde se nalaze još Partizan i AZ Alkmar - 3:1 (0:1).

Ipak, dugo se mučio daomaćin sa neugodnim gostima, a situaciju mu je dodatno zakomplikovao i pogodak Halila Altintopa u 15. minutu. Izabranici Ernesta Valverdea zaigrali su kako znaju i umeju tek u drugom poluvremenu i golovima Adurica u 55. i 66. minutu dođu do potpunog preokreta.

Ti golovi najboljeg strelca Bilbaa u potpunosti su srušili svaki otpor Nemaca, pa je to samoj završnici meča iskoristio Susaeta i postavio konačan rezultat.

Partizan u narednom kolu upravo gostuje Augzburgu, koji je u ovom trenutku u očajnoj seriji od ukupno pet utakmica bez trijumfa u svim takmičenjima.

Augzburg se nije proslavio, ali je zato snagu pokazao Šalke, koji je u Nikoziji ubedljivo savladao Apoel sa 3:0.

Nemci su čitav posao rešili već u prvih 45. minuta. Matip je postigao vodeći gol u 28. minutu, dok je sedam minuta kasnije prednost gostiju duplirao Huntelar, koji je u 71. minutu svojim drugim pogotkom na meču u potpunosti nokautirao domaćina.

Anderleht i Monako su odigrali izuzetno zanimljiv meč u grupi J, koji je završen bez pogodaka zahvaljujući izjednačujućem goli Lasine Traorea u 85. minutu, dok je Totenhem posle preokreta savladao Karabag (3:1).

Sergej Milinković-Savić postigao je vodeći gol za Lacio na gostovanju Dnjepru u 34. minutu, ali je domaćin u poslednjem minutu stigao do boda preko Seležnjova. U drugoj utakmici grupe Sent Etjen i Rosenborg postigli su po dva gola. Domaćin je pvoeo preko Berića, gosti su preokrenuli preko Mikelsena i Svensona, ali je tri minuta pre kraja bod francuskoj ekipi doneo Rou sa penala.

Bešiktaš je u grupi H pobedio Skenderbeg u gostima golom Sose u 28. minutu, a Lokomotiva je ostvarila veliku pobedu protiv Sportinga u Lisabonu – 3:1. Samedov je postigao dva gola, a Nijase treći za goste, a Montero je bio jedini strelac za Portugalce.

U grupi I Bazel je uspeo da pobedi Fiorentinu u gostima iako je domaćin poveo preko Kalinića. Rodriges je isključen u 66. minutu, a gosti su do kraja slavili golovima Bjarnasona i El Nenija.

Leku pobedu ostvario je Totenhem iako je Karabag poveo u Londonu golom Almeide u 7. minutu. Heung-Min Sonje postigao dva, a Erik Lamela jedan gol za tim Maurusija Poćetina. Pobednika nije bilo u Briselu. Anderlehte je dugo vodio protiv Monaka, ali je Traore obezbedio bod gostima pet minuta pre kraja.

Konačno, u K grupi, Šalke je lako slavio protiv APOEL-a golovima Matipa i Huntelara (2), dok su Asteras i Sparta remizirali – 1:1.

LE, prvo kolo:

Grupa G:

Dnjepar – Lacio 1:1
Sent Etjen – Roseborg 2:2

Grupa H:

Skenderbeg – Bešiktaš 0:1
Sporting – Lokomotiva 1:3

Grupa I:

Fiorentina – Bazel 1:2
Leh – Belenenseš 0:0

Grupa J:

Anderleht - Monako 1:1 (1:0)
/Žile 11 - Traore 85/

Totenhem - Karabag 3:1 (2:1)
/Son 28, 30, Lamela 86 - Ričard 7pen/

Grupa K:

Apoel - Šalke 0:3 (0:2)
/Matip 28, Huntelar 35, 71/

Asteras - Saparta Prag 1:1 (1:0)
/Maca 2 - Lafata 56/

Grupa L:

Partizan - AZ Alkmar 3:2 (2:1)
/Oumaru 11, 39, Živković 89 - Van der Liden 34, Henriksen 90/

Atletik Bilbao - Augzburg 3:1 (0:1)
/Aduric 55, 66, Suasaeta 90 - Altintop 15/

Komentari / 0

Ostavite komentar