ЛЕ: Молде пресудио Фенеру, Ајаксу бод, "петарда" Наполија, реми Бордоа и Ливерпула!

Фудбалери Наполија савладали су са 5:0 екипу Брижа у првом колу Д групе Лиге Европе.

Фудбал 17.09.2015 | 21:20
ЛЕ: Молде пресудио Фенеру, Ајаксу бод, "петарда" Наполија, реми Бордоа и Ливерпула!

У дербију кола Бордо и Ливерпул одиграли су 1:1, нерешено је било и на мечу Ајакса и Селтика 2:2, а убедљив је био и Марсеј на гстовању Гронингену 3:0.

Виљареал је поражен у гостима од бечког Рапида са 2:1, а српски фудбалер Анотнио Рукавина асистирао је у поготку шпанске екипе. Борсуија Дортмунд је после преокрета савладала Кубан из Краснодара са 2:1.

Фудбалери Селтика и Ајакса одиграли су нерешено 2:2 у групи А, док је Фенербахче на свом терену поражен од Молдеа.

Занимљиво је било у Амстердаму. Гости су повели већ у осмом минуту, после контранапада Комонс је Битону послао лопту на десну страну, а он из прве шутирао у даљи голманов угао са око 12 метара. Ајакс је поравнао резултат преко Фишера, леп напад имали су домаћи фудбалери, Јунес је пред казненим простором додао ка Класену, он петом проследио до Данца који постиже погодак са 17 метара.

Пред крај првог полувремена Селтик враћа предност преко Лустига, а после корнера који је извео Комонс. Шкотска екипа је остала са играчем мање на терену у 74. минуту, јер је због другог жутог картона терен морао да напусти Изагире. Бод свом тиму доноси још један дански фудбалер, резервиста Шене у 84. минуту.

Српски фудбалер Немања Гудељ одиграо је цео меч за холандску екипу.

Фенербахче је неочекивано изгубио на свом терену од Молдеа са 3:1. Српског фудбалер Лазара Марковића није било у тиму.

Група А:
Фенербахче – Молде 1:3
Ајакс – Селтик 2:2

У дербију кола у оквиру Б групе Бордо и Ливерпул одиграли су 1:1, док је Сион био бољи од Рубина са 2:1 на свом терену.

Ливерпул је на гостовању Бордоу повео у 65. минуту преко Лалане.Он је после соло-акције ушао у казнени простор и савлдао голмана француског тима ударцем у доњи десни угао. Домаћа екипа изједначила је преко Бразилца Жусија у 81. минуту.

За Бордо је цео меч одиграо српски фудбалер Милан Гајић.

Група Б:
Бордо – Ливерпул 1:1
Сион – Рубин 2:1

Борсуија Дортмунд игра сјајно у Бундеслиги, а до победе у првом колу Лиге Европе над руским Краснодаром стигла је после преокрета.

Гости су повели у 12. минуту, а стрелац је био Мамаев који се практично ушуњао у гол, лопту му је додао Смолев, пошто је претходно надмудрио Гинтера по левој страни. У судијској надокнади првог полувремена резулттат поравнава Гинтер главом са шест метара када му је Парк центрирао са леве стране казненог простора. Асистент код првог гола доноси победу свом тиму у самом финишу меча.

Невен Суботић није био у протоколу за овај меч.

Габала и ПАОК одиграли су без голова у Азербејџану. цео меч за домаће одиграо је бивши фудбалер Партизана Војислав Станковић.

Група Ц:
Габала – ПАОК 0:0
Борусија Дортмунд – Краснодар 2:1

Наполи је био убедљив и са 5:0 савладао Бриж на свом терену, а код куће је славио и Мтјиланд и то над Легијом минималним резултатом.

У Италији је све решено после првог полувремена. Каљехон је довео своју екипу у вођство већ после пет минута, када је желео да центрира са десне стране, али је лопра завршила у мрежи. Исти играч асистирао је код другог гола у 19. минуту, убацио је лопту у петерац, одакле је Мертенс лако спровео лопту у мрежу. Он је шест минута касније повисио на 3:0. Жоргињо је извео слободан ударацса око 30 метара, послао је високу лопту коју је Мертенс у казненом простору из прве ухватио и затресао мрежу.

Наполи је наставио да опседа гол противника и у другом полувремено што је резултаирало новим голом Овога пута стрелац у 53. минуту био је Хамшик који је искористио грешку у одбрани Брижа и затресао мрежу.

Пети гол на мечу, а свој други постиже Каљехон у 77. минуту.

Група Д:
Митјиланд – Легија 1:0
Наполи – Бриж 5:0

Рапид је направио изненађење победивши Виљареал на свом терену са 2:1, а чешка Викторија је са 2:0 савладала Динамо из Минска

Цео меч за шпански тим одиграо је српски фудбалера Антонио Рукавина који је асистирао код првог гола своје екипе у финишу првог полувремена, који је постигао Баптистао. Ипак домаћи су у наставку успели да преокрену у само три минута, преко Шваба у 50. и Хофамана са пенала у 53. минуту.

Група Е:
Рапид – Виљареал 2:1
Викторија Плзењ – Динамо Минск 2:0

Марсеј је био убедљив на гостовању Гронингену победом 3:0, док је Брага у гостима победила Слован минималним резултатом.

Група Ф:
Слован – Брага 0:1
Гронинген – Марсеј 0:3

Коментари / 0

Оставите коментар