LE: Molde presudio Feneru, Ajaksu bod, "petarda" Napolija, remi Bordoa i Liverpula!

Fudbaleri Napolija savladali su sa 5:0 ekipu Briža u prvom kolu D grupe Lige Evrope.

Fudbal 17.09.2015 | 21:20
LE: Molde presudio Feneru, Ajaksu bod, "petarda" Napolija, remi Bordoa i Liverpula!

U derbiju kola Bordo i Liverpul odigrali su 1:1, nerešeno je bilo i na meču Ajaksa i Seltika 2:2, a ubedljiv je bio i Marsej na gstovanju Groningenu 3:0.

Viljareal je poražen u gostima od bečkog Rapida sa 2:1, a srpski fudbaler Anotnio Rukavina asistirao je u pogotku španske ekipe. Borsuija Dortmund je posle preokreta savladala Kuban iz Krasnodara sa 2:1.

Fudbaleri Seltika i Ajaksa odigrali su nerešeno 2:2 u grupi A, dok je Fenerbahče na svom terenu poražen od Moldea.

Zanimljivo je bilo u Amsterdamu. Gosti su poveli već u osmom minutu, posle kontranapada Komons je Bitonu poslao loptu na desnu stranu, a on iz prve šutirao u dalji golmanov ugao sa oko 12 metara. Ajaks je poravnao rezultat preko Fišera, lep napad imali su domaći fudbaleri, Junes je pred kaznenim prostorom dodao ka Klasenu, on petom prosledio do Danca koji postiže pogodak sa 17 metara.

Pred kraj prvog poluvremena Seltik vraća prednost preko Lustiga, a posle kornera koji je izveo Komons. Škotska ekipa je ostala sa igračem manje na terenu u 74. minutu, jer je zbog drugog žutog kartona teren morao da napusti Izagire. Bod svom timu donosi još jedan danski fudbaler, rezervista Šene u 84. minutu.

Srpski fudbaler Nemanja Gudelj odigrao je ceo meč za holandsku ekipu.

Fenerbahče je neočekivano izgubio na svom terenu od Moldea sa 3:1. Srpskog fudbaler Lazara Markovića nije bilo u timu.

Grupa A:
Fenerbahče – Molde 1:3
Ajaks – Seltik 2:2

U derbiju kola u okviru B grupe Bordo i Liverpul odigrali su 1:1, dok je Sion bio bolji od Rubina sa 2:1 na svom terenu.

Liverpul je na gostovanju Bordou poveo u 65. minutu preko Lalane.On je posle solo-akcije ušao u kazneni prostor i savldao golmana francuskog tima udarcem u donji desni ugao. Domaća ekipa izjednačila je preko Brazilca Žusija u 81. minutu.

Za Bordo je ceo meč odigrao srpski fudbaler Milan Gajić.

Grupa B:
Bordo – Liverpul 1:1
Sion – Rubin 2:1

Borsuija Dortmund igra sjajno u Bundesligi, a do pobede u prvom kolu Lige Evrope nad ruskim Krasnodarom stigla je posle preokreta.

Gosti su poveli u 12. minutu, a strelac je bio Mamaev koji se praktično ušunjao u gol, loptu mu je dodao Smolev, pošto je prethodno nadmudrio Gintera po levoj strani. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena rezulttat poravnava Ginter glavom sa šest metara kada mu je Park centrirao sa leve strane kaznenog prostora. Asistent kod prvog gola donosi pobedu svom timu u samom finišu meča.

Neven Subotić nije bio u protokolu za ovaj meč.

Gabala i PAOK odigrali su bez golova u Azerbejdžanu. ceo meč za domaće odigrao je bivši fudbaler Partizana Vojislav Stanković.

Grupa C:
Gabala – PAOK 0:0
Borusija Dortmund – Krasnodar 2:1

Napoli je bio ubedljiv i sa 5:0 savladao Briž na svom terenu, a kod kuće je slavio i Mtjiland i to nad Legijom minimalnim rezultatom.

U Italiji je sve rešeno posle prvog poluvremena. Kaljehon je doveo svoju ekipu u vođstvo već posle pet minuta, kada je želeo da centrira sa desne strane, ali je lopra završila u mreži. Isti igrač asistirao je kod drugog gola u 19. minutu, ubacio je loptu u peterac, odakle je Mertens lako sproveo loptu u mrežu. On je šest minuta kasnije povisio na 3:0. Žorginjo je izveo slobodan udaracsa oko 30 metara, poslao je visoku loptu koju je Mertens u kaznenom prostoru iz prve uhvatio i zatresao mrežu.

Napoli je nastavio da opseda gol protivnika i u drugom poluvremeno što je rezultairalo novim golom Ovoga puta strelac u 53. minutu bio je Hamšik koji je iskoristio grešku u odbrani Briža i zatresao mrežu.

Peti gol na meču, a svoj drugi postiže Kaljehon u 77. minutu.

Grupa D:
Mitjiland – Legija 1:0
Napoli – Briž 5:0

Rapid je napravio iznenađenje pobedivši Viljareal na svom terenu sa 2:1, a češka Viktorija je sa 2:0 savladala Dinamo iz Minska

Ceo meč za španski tim odigrao je srpski fudbalera Antonio Rukavina koji je asistirao kod prvog gola svoje ekipe u finišu prvog poluvremena, koji je postigao Baptistao. Ipak domaći su u nastavku uspeli da preokrenu u samo tri minuta, preko Švaba u 50. i Hofamana sa penala u 53. minutu.

Grupa E:
Rapid – Viljareal 2:1
Viktorija Plzenj – Dinamo Minsk 2:0

Marsej je bio ubedljiv na gostovanju Groningenu pobedom 3:0, dok je Braga u gostima pobedila Slovan minimalnim rezultatom.

Grupa F:
Slovan – Braga 0:1
Groningen – Marsej 0:3

Komentari / 0

Ostavite komentar