Јунајтед без ЛШ изгубио 37,8 М, али улази у историју?!

Манчестер Јунајтед је саопштио да је прошле сезоне остао без прихода од 37,8 милиона фунти због неиграња у Лиги шампиона.

Фудбал 19.09.2015 | 17:20
Јунајтед без ЛШ изгубио 37,8 М, али улази у историју?!

Клуб је у сезони 2013/14, под вођством менаџера Дејвида Мојса завршио такмичење на седмом месту и први пут од 1989. није играо неко европско такмичење.

Извештај објављен у четвртак приказао је све последице оваквог резултата, а наведено је да је промет новца у тој сезони, до јуна 2014. године износио 433 милиона фунти.

Ипак, финални салдо за ту годину ће бити умањен за износ који је изгубљен неиграњем европског такмичења, тако да је укупан промет опао за 8,8% и износи 395,2 милиона фунти.

Функционер Јунајтеда Ед Вудворд рекао је да клуб улази са великим ентузијазмом у напор да се обезбеди добра позиција како на терену тако и ван њега.

“Протеклих недеља смо се ојачали младошћу и искуством, а потписали смо и партнерство са Адидасом“, навео је Вудворд.

Приходи на дан утакмица су пали за 16%, а приход од преноса утакмица такође је претрпео, износи 107.7 милиона фунти, што значи губитак од 28,1%.

Финансијски губици су делимично санирани смањивањем буџета за плате фудбалера од 5,5%, пошто клуб није играо Лигу шампиона и играчи нису могли да добију бонусе прописане уговорима.

Процењује се да ће Јунајтед ове финансијске године забележити проток новца од пола милијарде фунти и тако ће постати први клуб у историји енглеског фудбала коме је то пошло за руком.

Коментари / 0

Оставите коментар