Junajted bez LŠ izgubio 37,8 M, ali ulazi u istoriju?!

Mančester Junajted je saopštio da je prošle sezone ostao bez prihoda od 37,8 miliona funti zbog neigranja u Ligi šampiona.

Fudbal 19.09.2015 | 17:20
Junajted bez LŠ izgubio 37,8 M, ali ulazi u istoriju?!

Klub je u sezoni 2013/14, pod vođstvom menadžera Dejvida Mojsa završio takmičenje na sedmom mestu i prvi put od 1989. nije igrao neko evropsko takmičenje.

Izveštaj objavljen u četvrtak prikazao je sve posledice ovakvog rezultata, a navedeno je da je promet novca u toj sezoni, do juna 2014. godine iznosio 433 miliona funti.

Ipak, finalni saldo za tu godinu će biti umanjen za iznos koji je izgubljen neigranjem evropskog takmičenja, tako da je ukupan promet opao za 8,8% i iznosi 395,2 miliona funti.

Funkcioner Junajteda Ed Vudvord rekao je da klub ulazi sa velikim entuzijazmom u napor da se obezbedi dobra pozicija kako na terenu tako i van njega.

“Proteklih nedelja smo se ojačali mladošću i iskustvom, a potpisali smo i partnerstvo sa Adidasom“, naveo je Vudvord.

Prihodi na dan utakmica su pali za 16%, a prihod od prenosa utakmica takođe je pretrpeo, iznosi 107.7 miliona funti, što znači gubitak od 28,1%.

Finansijski gubici su delimično sanirani smanjivanjem budžeta za plate fudbalera od 5,5%, pošto klub nije igrao Ligu šampiona i igrači nisu mogli da dobiju bonuse propisane ugovorima.

Procenjuje se da će Junajted ove finansijske godine zabeležiti protok novca od pola milijarde funti i tako će postati prvi klub u istoriji engleskog fudbala kome je to pošlo za rukom.

Komentari / 0

Ostavite komentar