Смета ли полицији лик патријарха Павла?

У црногорској северној општини Мојковац, некоме је засметало што се уместо неугледног мурала осликава лик патријарха Павла.

Регион 17.09.2015 | 20:35
Смета ли полицији лик патријарха Павла?

Припадници одељења безбедности прекинули су групу младића који су осликавали мурал са ликом упокојеног патријарха Павла, преноси црногорски портал Принцип.

- Узели су нам податке, питали о каквој се организацији ради. При том један од полицајаца је имао и бахато понашање, тврди Александар Бећо Булатовић, један од учесника у осликавању мурала.

Како овај портал тврди, случај ће стићи до тужиоца! Истина је, признају аутори, да нису поднели никакав захтев за осликавање мурала, али питају се како то да је на истом месту раније осликан мурал, који никоме није засметао.

- Зато смо сада хтели да га обновимо, јер је био оронуо, и исписан политичким графитима. С тога, поставља се питање, коме смета натпис ,"Мојковац чува Православље", и портрет са ликом блаженопочившег Патријарха Павла? Још као деца, учени смо да волимо своје, јер ћемо самим тим више ценити туђе, а има ли човека, који је више проповедао љубав, слогу, поштење и доброту, од Патријарха Павла? Такође, не мали број људи, прилазио нам је, похваливши нас за идеју, што говори да имамо велику подршку грађана!“, каже Булатовић.

Уз ту подршку и ентузијазам, мурал је ипак завршен, а остаје да се види да ли ће неко од аутора "платити" за ово дело.

Извор: Србија данас

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЖИКА ПД

18.09.2015 10:13

ПАВЛА ТРЕБА НОСИТИ У СРЦУ И ДУШИ.

ОДГОВОРИТЕ