Smeta li policiji lik patrijarha Pavla?

U crnogorskoj severnoj opštini Mojkovac, nekome je zasmetalo što se umesto neuglednog murala oslikava lik patrijarha Pavla.

Region 17.09.2015 | 20:35
Smeta li policiji lik patrijarha Pavla?

Pripadnici odeljenja bezbednosti prekinuli su grupu mladića koji su oslikavali mural sa likom upokojenog patrijarha Pavla, prenosi crnogorski portal Princip.

- Uzeli su nam podatke, pitali o kakvoj se organizaciji radi. Pri tom jedan od policajaca je imao i bahato ponašanje, tvrdi Aleksandar Bećo Bulatović, jedan od učesnika u oslikavanju murala.

Kako ovaj portal tvrdi, slučaj će stići do tužioca! Istina je, priznaju autori, da nisu podneli nikakav zahtev za oslikavanje murala, ali pitaju se kako to da je na istom mestu ranije oslikan mural, koji nikome nije zasmetao.

- Zato smo sada hteli da ga obnovimo, jer je bio oronuo, i ispisan političkim grafitima. S toga, postavlja se pitanje, kome smeta natpis ,"Mojkovac čuva Pravoslavlje", i portret sa likom blaženopočivšeg Patrijarha Pavla? Još kao deca, učeni smo da volimo svoje, jer ćemo samim tim više ceniti tuđe, a ima li čoveka, koji je više propovedao ljubav, slogu, poštenje i dobrotu, od Patrijarha Pavla? Takođe, ne mali broj ljudi, prilazio nam je, pohvalivši nas za ideju, što govori da imamo veliku podršku građana!“, kaže Bulatović.

Uz tu podršku i entuzijazam, mural je ipak završen, a ostaje da se vidi da li će neko od autora "platiti" za ovo delo.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ŽIKA PD

18.09.2015 10:13

PAVLA TREBA NOSITI U SRCU I DUŠI.

ODGOVORITE