"Новак може да остане на врху још неколико година"!

Новак Ђоковић је освојио десети Грен слем трофеј победом на УС Опену, а поставља се питање да ли ће моћи да доминира светским тенисом у наредним годинама.

Тенис 19.09.2015 | 15:40
"Новак може да остане на врху још неколико година"!

Ултимативни циљ српског тенисера је стизање Роџера Федерера по броју освојених Грен слем турнира, Швајцарац има 17 трофеја у својим витринама.

Ипак, пре него што стигне до резултата који је остварио тренутно други тенисер света, Новак пред собом има Рафаела Надала и Пита Сампраса, који су на највећим турнирима славили по 14 пута.

Србин је бриљирао током године, ушао је у финала сва четири Грен слем турнира, а поражен је само од Стана Вавринке, у борби за трофеј на Ролан Гаросу. Ипак, Новак је већ средином септембра омогућио себи да годину заврши на првом месту и да у 2016. уђе са “пол позиције“.

Амерички портал Тенис Wорлд наводи да је Ђоковић у каријери постигао све до 28 године и да је пред њим још две или три године врхунског тениса.

“Будимо искрени, светски број један је показао из случаја у случај да његови највећи ривали не могу да се носе са његовом игром, о чему сведоче и три Грен слем титуле у 2015. години. Најближи ривал, Роџер Федерер неће моћи да се подмлади, иако је намучио Србина у финалу УС Опена. Ипак, то за Новака није довољно“, наводи се у анализи.

Као једна од могућих претњи наведен је и Енди Мари.

“Имао је спектакуларну сезону иако бројеви то не показују. Чињеница да није победио Новака на Грен слемовима од 2013. године је довољан доказ да Шкот може бити добар, али и даље не толико да може да се носи са Ђоковићем. Изазивачи могу да буду Рафаел Надал и Кеи Нишикори. Шпанац је изгубио форму и константност која га је некада водила у тениске врхове. Са друге стране, Јапанац је показао потенцијал, али су га повреде спречиле да га потпуно искористи. С обзиром на све, Ђоковићева физичка припремљеност и таленат ће му омогућити да остане на тениском трону још неколико година“, закључује се у анализи.

Коментари / 0

Оставите коментар