"Novak može da ostane na vrhu još nekoliko godina"!

Novak Đoković je osvojio deseti Gren slem trofej pobedom na US Openu, a postavlja se pitanje da li će moći da dominira svetskim tenisom u narednim godinama.

Tenis 19.09.2015 | 15:40
"Novak može da ostane na vrhu još nekoliko godina"!

Ultimativni cilj srpskog tenisera je stizanje Rodžera Federera po broju osvojenih Gren slem turnira, Švajcarac ima 17 trofeja u svojim vitrinama.

Ipak, pre nego što stigne do rezultata koji je ostvario trenutno drugi teniser sveta, Novak pred sobom ima Rafaela Nadala i Pita Samprasa, koji su na najvećim turnirima slavili po 14 puta.

Srbin je briljirao tokom godine, ušao je u finala sva četiri Gren slem turnira, a poražen je samo od Stana Vavrinke, u borbi za trofej na Rolan Garosu. Ipak, Novak je već sredinom septembra omogućio sebi da godinu završi na prvom mestu i da u 2016. uđe sa “pol pozicije“.

Američki portal Tenis World navodi da je Đoković u karijeri postigao sve do 28 godine i da je pred njim još dve ili tri godine vrhunskog tenisa.

“Budimo iskreni, svetski broj jedan je pokazao iz slučaja u slučaj da njegovi najveći rivali ne mogu da se nose sa njegovom igrom, o čemu svedoče i tri Gren slem titule u 2015. godini. Najbliži rival, Rodžer Federer neće moći da se podmladi, iako je namučio Srbina u finalu US Opena. Ipak, to za Novaka nije dovoljno“, navodi se u analizi.

Kao jedna od mogućih pretnji naveden je i Endi Mari.

“Imao je spektakularnu sezonu iako brojevi to ne pokazuju. Činjenica da nije pobedio Novaka na Gren slemovima od 2013. godine je dovoljan dokaz da Škot može biti dobar, ali i dalje ne toliko da može da se nosi sa Đokovićem. Izazivači mogu da budu Rafael Nadal i Kei Nišikori. Španac je izgubio formu i konstantnost koja ga je nekada vodila u teniske vrhove. Sa druge strane, Japanac je pokazao potencijal, ali su ga povrede sprečile da ga potpuno iskoristi. S obzirom na sve, Đokovićeva fizička pripremljenost i talenat će mu omogućiti da ostane na teniskom tronu još nekoliko godina“, zaključuje se u analizi.

Komentari / 0

Ostavite komentar