ЕП: "Бреме фаворита не помаже, али имамо карактер"!

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић рекао је да у полуфиналу Евробаскета очекује добар и тежак дуел са Литванијом.

Кошарка 18.09.2015 | 19:40
ЕП: "Бреме фаворита не помаже, али имамо карактер"!

Србија и Литванија састаће се од 21.00 у полуфиналу Евробаскета у Лилу.

"Литванија је један од физички најспремнијих противника, не само ове године, већ последњих 20 година од како су искристалисали тај свој начин игре. Они негују своју школу и то је толико очигледно. Од када су се осамосталили, нису пропустили ни једне олимпијске игре... Имају феноменалну деценију иза себе. Њима је кошарка као религија, имају навијаче, који их увек прате. Очекујем тежак дуел", рекао је Ђорђевић новинарима у Лилу.

На питање новинара да ли његова екипа може да се носи са Литванијом по физичкој спремности, Ђорђевић је рекао: "Да не мислим тако, не бих био овде".

"Ми имамо своје квалитете, игру, знање... Гледаћемо да искористимо своје предности у сутрашњој утакмици, која неће бити ни мало лака", додао је Ђорђевић.

Он је рекао да бреме фаворита које је наметнуто од целокупне кошаркашке јавности одмогло његовом тиму у утакмицама осмине и четвртине финала Европског првенства.

"Није нам помогло, јер нисмо имали ту неку течност, мирноћу, и у начину игре нисмо били добри. Видело се неким тренуцима да није добро... Ипак, имамо карактер и менталну снагу да се носимо с тим. Момци су заслужили овај резултат", рекао је Ђорђевић.

Коментари / 0

Оставите коментар