EP: "Breme favorita ne pomaže, ali imamo karakter"!

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da u polufinalu Evrobasketa očekuje dobar i težak duel sa Litvanijom.

Košarka 18.09.2015 | 19:40
EP: "Breme favorita ne pomaže, ali imamo karakter"!

Srbija i Litvanija sastaće se od 21.00 u polufinalu Evrobasketa u Lilu.

"Litvanija je jedan od fizički najspremnijih protivnika, ne samo ove godine, već poslednjih 20 godina od kako su iskristalisali taj svoj način igre. Oni neguju svoju školu i to je toliko očigledno. Od kada su se osamostalili, nisu propustili ni jedne olimpijske igre... Imaju fenomenalnu deceniju iza sebe. Njima je košarka kao religija, imaju navijače, koji ih uvek prate. Očekujem težak duel", rekao je Đorđević novinarima u Lilu.

Na pitanje novinara da li njegova ekipa može da se nosi sa Litvanijom po fizičkoj spremnosti, Đorđević je rekao: "Da ne mislim tako, ne bih bio ovde".

"Mi imamo svoje kvalitete, igru, znanje... Gledaćemo da iskoristimo svoje prednosti u sutrašnjoj utakmici, koja neće biti ni malo laka", dodao je Đorđević.

On je rekao da breme favorita koje je nametnuto od celokupne košarkaške javnosti odmoglo njegovom timu u utakmicama osmine i četvrtine finala Evropskog prvenstva.

"Nije nam pomoglo, jer nismo imali tu neku tečnost, mirnoću, i u načinu igre nismo bili dobri. Videlo se nekim trenucima da nije dobro... Ipak, imamo karakter i mentalnu snagu da se nosimo s tim. Momci su zaslužili ovaj rezultat", rekao je Đorđević.

Komentari / 0

Ostavite komentar