Важна порука за цијелу Србију!

Прочитајте дирљиво писмо средњошколке неустрашивим "Орловима"...Александра Николић је ученица четвртог разреда средње саобраћајне школе у Београду и велика је обожаватељка кошарке, а поготово наших "орлова". Управо зато, они су је инспирисали да напише састав "Само храбро" у којем изражава дивљење, како према њима, тако и према осталим спортистима наше земље, који нам свакодневно доносе неописиву срећу.

Кошарка 18.09.2015 | 17:00
Важна порука за цијелу Србију!

Александрин састав вам преносимо у целости:

"Нисам вас гледала док сте играли у групи. Била сам у школи. Жао ми је због тога. Прва утакмица против Шпаније уверила ме је да ће Србија показати како се игра кошарка, како се игра тимски, срцем, како се гризе и бори за сваку лопту на паркету.

Тако сте и играли, били смо први у групи, без изгубљеног меча. Толика борбеност и огромна жеља какву сте показали заслужно вас је довела овде где сте сада, а надам се да ће вас довести и до титуле Европског првака у кошарци. Ја верујем у вас. Момци, ја знам да ви то можете. Мислим да верује и цела Србија, а Европа би требала да зна да Србија, иако је друга у свету што је велики резултат, се неће предати и да сигурно неће лако одустати и допустити да јој неко стане на пут до врха, на пут до златне медаље.

Редом су падали сви. Показали сте огромну снагу у мечу са Финском. Показали сте како, када се падне, имате снаге да устанете, да наставите, да доминирате и однесете победу. Свим срцем сам уз вас, обожавам кошарку, ви чините да волим овај спорт све више сваког дана игром какву приказујете.

Наш селектор Александар Ђорђевиц је сјајан. Не знам речи којим бих га описала. Изванредан стратег, још бољи човек. Он је заслужан за овако добру игру наших кошаркаша. Како он нацрта, тако момци одиграју. Велику захвалност дугујемо управо њему. Мој омиљени играч са бројем седам је Богдан Богдановић. Овај момак, иако млад, зна да пружи изванредне партије. Обожавам да гледам како игра. Његове тројке делују нестварно. Такав таленат. Он пише своје снове на паркету. Велика жеља ми је да га упознам.

Пошто сви знамо да је систем вредности код нас поремећен, треба да обратимо пажњу на то. Изгубило се поштовање, култура, васпитање. Деца не цене праве ствари, много их оде лошим путем. Не треба да пуше и пију , треба да се окрену спорту. Спорт је здравље. Ти момци и девојке који нас радују успесима и медаљама треба да нам буду узори и на њих морамо бити поносни. Богдан Богдановић, Немања Бјелица, Милош Теодосић, Новак Ђоковић, Андрија Прлаиновић, Филип Филиповић, Ана Дабовић, Ивана Шпановић, Милица Мандић, ти спортисти треба да нам буду узор, а не учесници ријалити програма и естрадне личности.

Дивно је гледати вас, желим вам сјајне каријере, још пуно добрих утакмица и да нас радујете још много година. Хвала вам што се тако борите за своју земљу!"

Александра је за "24 сата" открила како је њен састав одушевио све у њеној околини, али је такође изразила и жељу да упозна наше репрезентативце, једног посебно.

"Реч је о Богдану Богдановићу, он је мој омиљени кошаркаш. Жеља ми је и да прочитам овај састав на балкону пред свима, када наши репрезентативци освоје злато", рекла је она.

Коментари / 0

Оставите коментар