Važna poruka za cijelu Srbiju!

Pročitajte dirljivo pismo srednjoškolke neustrašivim "Orlovima"...Aleksandra Nikolić je učenica četvrtog razreda srednje saobraćajne škole u Beogradu i velika je obožavateljka košarke, a pogotovo naših "orlova". Upravo zato, oni su je inspirisali da napiše sastav "Samo hrabro" u kojem izražava divljenje, kako prema njima, tako i prema ostalim sportistima naše zemlje, koji nam svakodnevno donose neopisivu sreću.

Košarka 18.09.2015 | 17:00
Važna poruka za cijelu Srbiju!

Aleksandrin sastav vam prenosimo u celosti:

"Nisam vas gledala dok ste igrali u grupi. Bila sam u školi. Žao mi je zbog toga. Prva utakmica protiv Španije uverila me je da će Srbija pokazati kako se igra košarka, kako se igra timski, srcem, kako se grize i bori za svaku loptu na parketu.

Tako ste i igrali, bili smo prvi u grupi, bez izgubljenog meča. Tolika borbenost i ogromna želja kakvu ste pokazali zaslužno vas je dovela ovde gde ste sada, a nadam se da će vas dovesti i do titule Evropskog prvaka u košarci. Ja verujem u vas. Momci, ja znam da vi to možete. Mislim da veruje i cela Srbija, a Evropa bi trebala da zna da Srbija, iako je druga u svetu što je veliki rezultat, se neće predati i da sigurno neće lako odustati i dopustiti da joj neko stane na put do vrha, na put do zlatne medalje.

Redom su padali svi. Pokazali ste ogromnu snagu u meču sa Finskom. Pokazali ste kako, kada se padne, imate snage da ustanete, da nastavite, da dominirate i odnesete pobedu. Svim srcem sam uz vas, obožavam košarku, vi činite da volim ovaj sport sve više svakog dana igrom kakvu prikazujete.

Naš selektor Aleksandar Đorđevic je sjajan. Ne znam reči kojim bih ga opisala. Izvanredan strateg, još bolji čovek. On je zaslužan za ovako dobru igru naših košarkaša. Kako on nacrta, tako momci odigraju. Veliku zahvalnost dugujemo upravo njemu. Moj omiljeni igrač sa brojem sedam je Bogdan Bogdanović. Ovaj momak, iako mlad, zna da pruži izvanredne partije. Obožavam da gledam kako igra. Njegove trojke deluju nestvarno. Takav talenat. On piše svoje snove na parketu. Velika želja mi je da ga upoznam.

Pošto svi znamo da je sistem vrednosti kod nas poremećen, treba da obratimo pažnju na to. Izgubilo se poštovanje, kultura, vaspitanje. Deca ne cene prave stvari, mnogo ih ode lošim putem. Ne treba da puše i piju , treba da se okrenu sportu. Sport je zdravlje. Ti momci i devojke koji nas raduju uspesima i medaljama treba da nam budu uzori i na njih moramo biti ponosni. Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić, Novak Đoković, Andrija Prlainović, Filip Filipović, Ana Dabović, Ivana Španović, Milica Mandić, ti sportisti treba da nam budu uzor, a ne učesnici rijaliti programa i estradne ličnosti.

Divno je gledati vas, želim vam sjajne karijere, još puno dobrih utakmica i da nas radujete još mnogo godina. Hvala vam što se tako borite za svoju zemlju!"

Aleksandra je za "24 sata" otkrila kako je njen sastav oduševio sve u njenoj okolini, ali je takođe izrazila i želju da upozna naše reprezentativce, jednog posebno.

"Reč je o Bogdanu Bogdanoviću, on je moj omiljeni košarkaš. Želja mi je i da pročitam ovaj sastav na balkonu pred svima, kada naši reprezentativci osvoje zlato", rekla je ona.

Komentari / 0

Ostavite komentar