Сиријац ког је саплела новинарка- тренер у Шпанији!

Осама ал-Абд ал-Мохсен, којег је у наручју са дететом мађарска камерманка оборила на граници те земље у месту Реска, добио је смештај и посао на Иберијском полуострву.

Фудбал 18.09.2015 | 14:00
Сиријац ког је саплела новинарка- тренер у Шпанији!

Шпанска школа за фудбалске тренере саопштила је да је запослила сиријског избеглицу Осаму ал-Абд ал-Мохсена, који се нашао у светским насловима када га је мађарска сниматељка саплела на граници док је бежао.

Мохсен, који је бивши менаџер сиријског прволигаша Ал Форува, треба да добије посао у школи за тренере ЦЕНАФЕ, у предграђу Хетафеа.

"Ми смо национална тенерска школа, па смо одлучили да помогнемо колеги тренеру", рекао је директор школе Мигел Анхел Галан, пошто је на медијима чуо које је Ал-Мохсен пофесије, преноси АФП.

Мохсен ће доћи са двоје своје деце, док ће његова супруга са још двоје деце стићи касније.

"Они ће добити најважније ствари: стан, храну, одећу и посао", истакао је Галан и напоменуо да је школа за тренере ангажовала колегу који говори арапски да из Немачке доведе Ал-Мохсена у Шпанију.

Сниматељка Петра Ласло саплела је Ал-Мохсена на траву, док је трчао са својим сином Заидом у рукама, близу мађарско-српске границе, што је изазвало огорчење. Она је након тога одмах отпуштена са канала Н1 за који је радила.

Европски лидери преговарају како да расподеле стотине хиљада избеглица у сваку земљу ЕУ, а Шпанија је пристала да преузме више од 17.000 ове године.

Коментари / 0

Оставите коментар