Sirijac kog je saplela novinarka- trener u Španiji!

Osama al-Abd al-Mohsen, kojeg je u naručju sa detetom mađarska kamermanka oborila na granici te zemlje u mestu Reska, dobio je smeštaj i posao na Iberijskom poluostrvu.

Fudbal 18.09.2015 | 14:00
Sirijac kog je saplela novinarka- trener u Španiji!

Španska škola za fudbalske trenere saopštila je da je zaposlila sirijskog izbeglicu Osamu al-Abd al-Mohsena, koji se našao u svetskim naslovima kada ga je mađarska snimateljka saplela na granici dok je bežao.

Mohsen, koji je bivši menadžer sirijskog prvoligaša Al Foruva, treba da dobije posao u školi za trenere CENAFE, u predgrađu Hetafea.

"Mi smo nacionalna tenerska škola, pa smo odlučili da pomognemo kolegi treneru", rekao je direktor škole Migel Anhel Galan, pošto je na medijima čuo koje je Al-Mohsen pofesije, prenosi AFP.

Mohsen će doći sa dvoje svoje dece, dok će njegova supruga sa još dvoje dece stići kasnije.

"Oni će dobiti najvažnije stvari: stan, hranu, odeću i posao", istakao je Galan i napomenuo da je škola za trenere angažovala kolegu koji govori arapski da iz Nemačke dovede Al-Mohsena u Španiju.

Snimateljka Petra Laslo saplela je Al-Mohsena na travu, dok je trčao sa svojim sinom Zaidom u rukama, blizu mađarsko-srpske granice, što je izazvalo ogorčenje. Ona je nakon toga odmah otpuštena sa kanala N1 za koji je radila.

Evropski lideri pregovaraju kako da raspodele stotine hiljada izbeglica u svaku zemlju EU, a Španija je pristala da preuzme više od 17.000 ove godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar