Руска авијација ускоро надмоћнија од САД

Ера западне надмоћи у војној авијацији у Европи је прошла, оцењује шеф америчких снага на старом континенту генерал Франк Горенц.

Свијет 17.09.2015 | 10:20
Руска авијација ускоро надмоћнија од САД

Он је као разлог навео наоружање и иновације Руса у војној авијацији и ваздушној одбрани, преноси данас бечки дневник "Пресе".

Горенц је упозорио да се руска војна авијација налази пред сустизањем разлике према САД и другим НАТО државама.

Текућа модернизација авијације и ваздушне одбране воде ка томе да Русија ефективно стиже западну војну авијацију, указао је генерал Горенц.

Он је, приликом недавног излагања, указао да је неопходно суочити се са изазовом које доноси руска модернизација.

С тим у вези је посебно указао на одличне системе ваздушне одбране и дронове Руса, који прете да угрозе војни баланс у Европи.

"Наша ваздушна надмоћ, морам искрено рећи, се смањује", констатовао је он додајући да се не ради само о авионима, које Русија производи, већ да је алармирајућа способност ефективног затварања ваздушног простора.

На то је, како је нагласио, потребно се прилагодити.

Према његовим речима Русија производи све више и боље системе наоружања.

Генерал словеначког порекла је додао да се може рећи да су Руси, када је реч о војним капацитетима, већ систигли запад, и то не само у Европи, већ свугде у свету.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

белај

17.09.2015 08:50

Као да је то нешто важно и добро за свијет. Бог је створио земљу за људе без Држава торова и граница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

17.09.2015 10:11

Бас тако,да нема људске похлепе и граница свима би било љепсе, дзаба нам интелигенција кад се понасамо горе од зивотиња, дај Бозе природне катастрофе да нас све потамани

Name

Ццц

17.09.2015 15:14

Ја колико знам, Русија никада није нападала некога без разлога, него се само бранила, док за Нато не бих бас рекао. Одлицан потез Путина модернизације војске за заститу својих ресурса и становниства...

Name

ВРС РВИ

18.09.2015 12:05

Видим да овај словенац као и остали из НАТО-а имају погрешну представу шта значи појам "баланс" али већ су почели сазнавати. Што се тиче самих авиона Русија има још увјек мање али се та разлика драстично смањује сваки дан. Ту разлику компензују много бољим авионима, противваздишне одбране и електронског ометања. Русија је крила свој напредак док је нато спавао на ловорикама равнећи нале државе које нису имале чиме да се бране. Будале су мислиле да је и Русија таква. Тек су сконтали колико је напреднија руска технологија од њихове и питање је да ли ће је икада стићи. Да је Русија агресивна као они НАТО-а неби било ни на мапи. Срећа њихова што Руси немају агресивну политику као ове убице јер би прво они били на списку.

ОДГОВОРИТЕ