Злонамерни ће рећи: Шампион неуспјеха!

Арсен Венгер је у Загребу постао први тренер са 50 пораза у Лиги шампиона!

Фудбал 17.09.2015 | 12:40
Злонамерни ће рећи: Шампион неуспјеха!

Жозе Мурињо га је једном приликом назвао специјалистом за неуспех. Сви они којима се баш и не допада начин рада Арсена Венгера, а таквих није мало ни међу навијачима Арсенала, на Максимиру су добили нови аргумент којима ће да подмажу своје тврдње. Венгер је наиме у поразу од Динама (1:2) постао први тренер који је изгубио округлих 50 утакмица у Лиги шампиона.

Али пре него што оспете паљбу по француском стручњаку кога власници Арсенала већ деценију чувају на Емирејтсу више због способности да им заради новац но због капацитета да им донесе трофеје, треба да знате да је мало стручњака који су имали прилику да у елитном европском такмичењу воде толико утакмица као и Венгер. Арсенал уосталом ове сезоне игра 18. узастопну сезону у Лиги шампиона, по томе је само Реал успешнији (19), али Краљевски клуб је у том периоду ротирао чак 15 тренера. Што ће рећи да Венгер баш и није најгори - далеко од тога - али после катасторфалног почетка ове сезоне и ноншалантног прелазног рока у којем је довео само Петра Чеха тешко да ће му навијачи тако лако опростити.

Посебно зато што присталице црвено-белог лондонског клуба одавно баш и не миришу Оливијеа Жируа, трагичара на Максимиру, чијег су наследника тражили током целог лета. Венгер међутим по обичају брани земљака.

"Није требало да приговара судији после првог жутог картона, али... Код тог првог није имао ни среће, јер је то био прекршај у нашу корист. Други је био случајан. Није ту било намере. А наши ривали су се провукли много пута због очигледних прекршаја", коментарисао је Венгер.

Његове речи вероватно су парале уши навијачима Арсенала. Динамо у Лиги шампиона није славио од 1999. и 3:0 против Штурма из Граца.

Коментари / 0

Оставите коментар