Zlonamerni će reći: Šampion neuspjeha!

Arsen Venger je u Zagrebu postao prvi trener sa 50 poraza u Ligi šampiona!

Fudbal 17.09.2015 | 12:40
Zlonamerni će reći: Šampion neuspjeha!

Žoze Murinjo ga je jednom prilikom nazvao specijalistom za neuspeh. Svi oni kojima se baš i ne dopada način rada Arsena Vengera, a takvih nije malo ni među navijačima Arsenala, na Maksimiru su dobili novi argument kojima će da podmažu svoje tvrdnje. Venger je naime u porazu od Dinama (1:2) postao prvi trener koji je izgubio okruglih 50 utakmica u Ligi šampiona.

Ali pre nego što ospete paljbu po francuskom stručnjaku koga vlasnici Arsenala već deceniju čuvaju na Emirejtsu više zbog sposobnosti da im zaradi novac no zbog kapaciteta da im donese trofeje, treba da znate da je malo stručnjaka koji su imali priliku da u elitnom evropskom takmičenju vode toliko utakmica kao i Venger. Arsenal uostalom ove sezone igra 18. uzastopnu sezonu u Ligi šampiona, po tome je samo Real uspešniji (19), ali Kraljevski klub je u tom periodu rotirao čak 15 trenera. Što će reći da Venger baš i nije najgori - daleko od toga - ali posle katastorfalnog početka ove sezone i nonšalantnog prelaznog roka u kojem je doveo samo Petra Čeha teško da će mu navijači tako lako oprostiti.

Posebno zato što pristalice crveno-belog londonskog kluba odavno baš i ne mirišu Olivijea Žirua, tragičara na Maksimiru, čijeg su naslednika tražili tokom celog leta. Venger međutim po običaju brani zemljaka.

"Nije trebalo da prigovara sudiji posle prvog žutog kartona, ali... Kod tog prvog nije imao ni sreće, jer je to bio prekršaj u našu korist. Drugi je bio slučajan. Nije tu bilo namere. A naši rivali su se provukli mnogo puta zbog očiglednih prekršaja", komentarisao je Venger.

Njegove reči verovatno su parale uši navijačima Arsenala. Dinamo u Ligi šampiona nije slavio od 1999. i 3:0 protiv Šturma iz Graca.

Komentari / 0

Ostavite komentar