ЛШ: Мамић слави пад "Тобџија"!

Потајно сам се надао чуду, црвени Жируа олакшао посао! Тренер фудбалера Динама Зоран Мамић блистао је од задовољства после историјске победе његових изабраника, над Арсеналом са 2:1.

Фудбал 17.09.2015 | 10:40
ЛШ: Мамић слави пад "Тобџија"!

Такмичење у групи Ф почело је идеално за Загрепчане, прекинули су низ од 15 мечева без победе у елити.

"Наравно да сам одушевљен, победили смо Арсенал на отварању, добили први меч после толико времена. Потајно сам се надао чуду јер сам знао колико су се момци борили и живели за ово. Време је за славље, током полувремена смо се договорили да не мењамо стил без обзира на вођство, зато смо и победили. Црвени Жируа је само мало олакшао посао, јер је Арсенал јака екипа", рекао је Мамић.

Знао сам да можемо да парирамо Арсеналу! "А знао сам и да Арсенал у енглеском првенству нема често прилике да игра против екипа које знају да чувају лопту“, објаснио је Мамић.

Загребачки Динамо остварио је синоћ вероватно највећу победу у последњих неколико деценија, на Максимиру је пао Арсенал (2:1) у првом колу Лиге шампиона, а тренер Модрих Зоран Мамић рекао је да се потајно надао оваквој сензацији.

“Пресрећан сам, у овом тренутку ми је тешко да се саберем. Екипа је одрадила све оно што смо се договорили и на крају је награђена“, рекао је тренер Динама за ХРТ након утакмице.

Мамић је и пре утакмице скромно најављивао да је Динамо спреман да изненади Тобџије.

“Потајно сам се надао да можемо да направимо чудо јер сам знао колико екипа ради и колико је концентрисана за ову утакмицу. Нисам имао страх од катастрофе. Знао сам да можемо физички им парирамо, а знао сам и да Арсенал у енглеском првенству нема често прилике да игра против екипа које знају да чувају лопту“, објаснио је Мамић.

Динамо је, руку на срце, помогао и други жути, односно црвени картон који је добио Оливије Жиру.

“Тај црвени картон нам је сигурно олакшао, а Арсенал је квалитетна екипа па могу да играју одлично и са 10 фудбалера. Због тога нисмо мењали стил игре. Ми јесмо променили наш ритам јер екипа попут Арсенала те тера да играш мало дефанзивније. Знали смо да можемо да са брзим изласцима када одузмемо лопту направимо ривалу проблеме и то смо у неколико наврата и успели“, закључио је Мамић,

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Итд

17.09.2015 09:30

Хоће ли Баја од сада са својим велепослаником Човићем ићи на Динамове мечеве уторком/сриједом у загреб а четвртком у Београд !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

17.09.2015 14:04

Баја и Човић раде на истом задатку НДХ кад тад!

ОДГОВОРИТЕ