LŠ: Mamić slavi pad "Tobdžija"!

Potajno sam se nadao čudu, crveni Žirua olakšao posao! Trener fudbalera Dinama Zoran Mamić blistao je od zadovoljstva posle istorijske pobede njegovih izabranika, nad Arsenalom sa 2:1.

Fudbal 17.09.2015 | 10:40
LŠ: Mamić slavi pad "Tobdžija"!

Takmičenje u grupi F počelo je idealno za Zagrepčane, prekinuli su niz od 15 mečeva bez pobede u eliti.

"Naravno da sam oduševljen, pobedili smo Arsenal na otvaranju, dobili prvi meč posle toliko vremena. Potajno sam se nadao čudu jer sam znao koliko su se momci borili i živeli za ovo. Vreme je za slavlje, tokom poluvremena smo se dogovorili da ne menjamo stil bez obzira na vođstvo, zato smo i pobedili. Crveni Žirua je samo malo olakšao posao, jer je Arsenal jaka ekipa", rekao je Mamić.

Znao sam da možemo da pariramo Arsenalu! "A znao sam i da Arsenal u engleskom prvenstvu nema često prilike da igra protiv ekipa koje znaju da čuvaju loptu“, objasnio je Mamić.

Zagrebački Dinamo ostvario je sinoć verovatno najveću pobedu u poslednjih nekoliko decenija, na Maksimiru je pao Arsenal (2:1) u prvom kolu Lige šampiona, a trener Modrih Zoran Mamić rekao je da se potajno nadao ovakvoj senzaciji.

“Presrećan sam, u ovom trenutku mi je teško da se saberem. Ekipa je odradila sve ono što smo se dogovorili i na kraju je nagrađena“, rekao je trener Dinama za HRT nakon utakmice.

Mamić je i pre utakmice skromno najavljivao da je Dinamo spreman da iznenadi Tobdžije.

“Potajno sam se nadao da možemo da napravimo čudo jer sam znao koliko ekipa radi i koliko je koncentrisana za ovu utakmicu. Nisam imao strah od katastrofe. Znao sam da možemo fizički im pariramo, a znao sam i da Arsenal u engleskom prvenstvu nema često prilike da igra protiv ekipa koje znaju da čuvaju loptu“, objasnio je Mamić.

Dinamo je, ruku na srce, pomogao i drugi žuti, odnosno crveni karton koji je dobio Olivije Žiru.

“Taj crveni karton nam je sigurno olakšao, a Arsenal je kvalitetna ekipa pa mogu da igraju odlično i sa 10 fudbalera. Zbog toga nismo menjali stil igre. Mi jesmo promenili naš ritam jer ekipa poput Arsenala te tera da igraš malo defanzivnije. Znali smo da možemo da sa brzim izlascima kada oduzmemo loptu napravimo rivalu probleme i to smo u nekoliko navrata i uspeli“, zaključio je Mamić,

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Itd

17.09.2015 09:30

Hoće li Baja od sada sa svojim veleposlanikom Čovićem ići na Dinamove mečeve utorkom/srijedom u zagreb a četvrtkom u Beograd !

ODGOVORITE
Name

Dragan

17.09.2015 14:04

Baja i Čović rade na istom zadatku NDH kad tad!

ODGOVORITE