Бодирога: Сале је за дуге стазе, момци су у пуној снази!

Легендарни капитен српске репрезентације изузетно је задовољан свиме што види у Француској.

Кошарка 17.09.2015 | 15:00
Бодирога: Сале је за дуге стазе, момци су у пуној снази!

У среду око подне, Дејан Бодирога стигао је у Лил и отишао право у хотел репрезентације Француске, где су га срдачно дочекали Борис Дијао, Тони Паркер, представници федерације...

"Да, имали смо тај организовани ручак. Било ми је драго. Знам се и са Тонијем и са Борисом. Баш сам сада горе на стадиону са Тонијевим оцем. Сјајно је видети пријатеље и противнике са којим смо играли, а са којим и даље имамо поштовање и јако добар однос. Тек нам предстоји виђење", рекао је Бодирога по доласку на стадион Лила.

Оно што је видео на трибинама из свечане ложе јако му се свидело.

"Лепо је, заиста. Ово за сада што смо видели је заиста сјајно".

А, како му се свидело оно што је видео на терену, на којем је репрезентација Србије елиминисала и Чешку?

"Што се тиче нас, имали смо тешку групу у Берлину, одиграли смо сјајно, после прве две утакмице дизала се и форма екипе, одиграли смо јаке утакмице, одиграли их добро ,свака част стручном штабу, момцима. Заслужили смо да нам се отвори пут, пошто је са друге стране мало тежи костур. То је све заслужено", додао је Бодирога.

Што се тиче Чешке...

"Контролисали смо утакмицу све време. Чеси су се добро припремили, гледали су да нам парирају, али мислим да је на крају испливао квалитет".

Кратко анализирајући потенцијалне ривале Србије у завршници, Бодирога је дотакао два такође велика фаворита за титулу.

"Француска је јака, имају резерве у одбрани, акд је играју добро, онда имају снагу и за напад, Шпанци никад немају ту 12 играча, већ само 8, ротирајум. Мислим да Шпанија, гледајући ростер, никад слабија није била у задњих неколико година али у једној утакмици могу да буду опасни. Гасол игра сјајно".

Селектор Ђорђевић истицао је после победе над Чешком значај континуитета добрих резултата. Бодирога сматра да ће тај континуитет бити логичан след околности.

"Мислим да је то један нормалан ток после свега што се десило на Светском првенству. Стекли смо додатно самопоуздање, ове године имамо и Ерцега и Недовића, што су додатни играчи у ротацији и то је квалитет и таленат који је присутан. Мало екипа може да се похвали да има Бјелицу, Теа, Богдана, Радуљу..."

Да ли види Ђорђевића као селектора на дуге стазе?

"Мислим да је то нормалан след и да смо решили питање тренера на дужи период. Имамо генерацију која је у најбољим играчким годинама, у пуној зрелости, познаје се и постоји добра хемија, тако да је то додатни квалитет ове генерације".

"Бјелица је додатни плеј. Почиње на позицији 'четири', али креира, ствара простор другима и велики сам његов навијач од раније. Само треба да настави тако. И данас је имао одличне шутеве у задњим моментима. Сјајан је и реткост је данас имати играча као што је Немања".

Да ли је он нови Бодирога?

"Немојте да га оптерећујемо, ни њега, ни друге. То је на вама, да ви поредите и анализирате".

Где су лимити ове екипе?

"Можемо до краја".

Коментари / 0

Оставите коментар