Bodiroga: Sale je za duge staze, momci su u punoj snazi!

Legendarni kapiten srpske reprezentacije izuzetno je zadovoljan svime što vidi u Francuskoj.

Košarka 17.09.2015 | 15:00
Bodiroga: Sale je za duge staze, momci su u punoj snazi!

U sredu oko podne, Dejan Bodiroga stigao je u Lil i otišao pravo u hotel reprezentacije Francuske, gde su ga srdačno dočekali Boris Dijao, Toni Parker, predstavnici federacije...

"Da, imali smo taj organizovani ručak. Bilo mi je drago. Znam se i sa Tonijem i sa Borisom. Baš sam sada gore na stadionu sa Tonijevim ocem. Sjajno je videti prijatelje i protivnike sa kojim smo igrali, a sa kojim i dalje imamo poštovanje i jako dobar odnos. Tek nam predstoji viđenje", rekao je Bodiroga po dolasku na stadion Lila.

Ono što je video na tribinama iz svečane lože jako mu se svidelo.

"Lepo je, zaista. Ovo za sada što smo videli je zaista sjajno".

A, kako mu se svidelo ono što je video na terenu, na kojem je reprezentacija Srbije eliminisala i Češku?

"Što se tiče nas, imali smo tešku grupu u Berlinu, odigrali smo sjajno, posle prve dve utakmice dizala se i forma ekipe, odigrali smo jake utakmice, odigrali ih dobro ,svaka čast stručnom štabu, momcima. Zaslužili smo da nam se otvori put, pošto je sa druge strane malo teži kostur. To je sve zasluženo", dodao je Bodiroga.

Što se tiče Češke...

"Kontrolisali smo utakmicu sve vreme. Česi su se dobro pripremili, gledali su da nam pariraju, ali mislim da je na kraju isplivao kvalitet".

Kratko analizirajući potencijalne rivale Srbije u završnici, Bodiroga je dotakao dva takođe velika favorita za titulu.

"Francuska je jaka, imaju rezerve u odbrani, akd je igraju dobro, onda imaju snagu i za napad, Španci nikad nemaju tu 12 igrača, već samo 8, rotirajum. Mislim da Španija, gledajući roster, nikad slabija nije bila u zadnjih nekoliko godina ali u jednoj utakmici mogu da budu opasni. Gasol igra sjajno".

Selektor Đorđević isticao je posle pobede nad Češkom značaj kontinuiteta dobrih rezultata. Bodiroga smatra da će taj kontinuitet biti logičan sled okolnosti.

"Mislim da je to jedan normalan tok posle svega što se desilo na Svetskom prvenstvu. Stekli smo dodatno samopouzdanje, ove godine imamo i Ercega i Nedovića, što su dodatni igrači u rotaciji i to je kvalitet i talenat koji je prisutan. Malo ekipa može da se pohvali da ima Bjelicu, Tea, Bogdana, Radulju..."

Da li vidi Đorđevića kao selektora na duge staze?

"Mislim da je to normalan sled i da smo rešili pitanje trenera na duži period. Imamo generaciju koja je u najboljim igračkim godinama, u punoj zrelosti, poznaje se i postoji dobra hemija, tako da je to dodatni kvalitet ove generacije".

"Bjelica je dodatni plej. Počinje na poziciji 'četiri', ali kreira, stvara prostor drugima i veliki sam njegov navijač od ranije. Samo treba da nastavi tako. I danas je imao odlične šuteve u zadnjim momentima. Sjajan je i retkost je danas imati igrača kao što je Nemanja".

Da li je on novi Bodiroga?

"Nemojte da ga opterećujemo, ni njega, ni druge. To je na vama, da vi poredite i analizirate".

Gde su limiti ove ekipe?

"Možemo do kraja".

Komentari / 0

Ostavite komentar