Ђорђевић: Знам одакле нестрпљење! Корак по корак...

Селектор Србије после пласмана у полуфинале Еуробаскета говорио о потреби за континуитетом успеха на великим такмичењима...

Кошарка 17.09.2015 | 11:40
Ђорђевић: Знам одакле нестрпљење! Корак по корак...

Србија је поново у полуфиналу Еуробаскета, после шест година!

Изабраници Саше Ђорђевића изборили су се са Чешком и увели четвртфинални меч у мирну завршницу, пласиравши се међу најбоље четири екипе Старог континента.

Коначан резултат 89:75 не говори о жестокој борби, која је заиста вођена у већем делу утакмице. Посебно на почетку.

"Имали смо проблем са Шилбом, који је добро ушао у утакмицу. Потом је Марко Симоновић ушао у игру и 'завезао' га. То је Симке. То је Симке који може да једну утакмицу преседи, а другу да уђе и да направи шта је направио. Дигао нам је сигурност", констатовао је селектор.

Наравно, није пропустио да помене и одличну партију Зорана Ерцега.

"Ерцег је одиграо изузетно зрелу и паметну партију, као што се и очекује... Био је на једном заиста завидном нивоу. Бели је пратио са тројкама у последњим секундама. Тео је заслужио овај рекорд...", додао је селектор.

Ђорђевић је потом открио детаљ једног од својих разговора са Стефаном Марковићем, којим је осликао стање у којем играчи дочекују финиш Еуробаскета.

"У разговорима са њима откривам ствари. Стефан ми врло искрено каже: 'Сад имамо много да изгубимо' а ја га питам 'Зар се не видите како играте и како тренирате'. Он ми каже 'Знам, али код мене је бар то...'"

"Тако ми је отворио други поглед на то откуд нестрпљење код нас. Откуд појава да некад одмах хоћемо да играмо последњу четвртину и утакмице за медаљу?"

"Тај део може да се среди само ако дође оно о чему сам причао од првог дана, а то је континуитет добрих резултата. Када то дође и када будемо знали да смо ми 'ти', онда ћемо имати још већу снагу и сигурност. Наравно, тај континуитет још није дошао, ово је тек друго такмичење ове групе људи са којима радим", додао је Ђорђевић.

Подвлачећи црту под урађеним у четвртак, Ђорђевић је констатовао да његов тим иде ка зацртаном циљу.

"Корак по корак. Тако идемо. А, ово је био јако важан и јако тежак корак. Четвртфинале је најтежа утакмица. Осетила се тензија, нестрпљење и било је потребно уложити оволико много труда колико су момци уложили. И заиста им честитам од срца".

"Идемо даље и Стефан је лепо рекао да на првом месту размишљамо о себи и својим квалитетима. Трудићемо се да неке грешке исправимо, али кошарка је таква игра да је нама овде остало врло мало места да се било шта тренингом среди. Овде смо, тамо смо где смо хтели и зацртали да будемо".

НЕ ГЛЕДАМО СУЂЕЊЕ

Ђорђевић је приметио да је Радуљица можда и сумњиво уведен у проблем са личним грешкама, али не жели да потенцира причу о суђењу, као и до сада.

"Није ово први пут. али нисам се ка таквим стварима окретао никада. Хоћу да се концентришем на нешто другу. Једноставно, морамо да се адаптирамо и да размишљамо о игри и о томе шта да сад допринесемо, да избегнемо сумњиве одлуке".

Коментари / 0

Оставите коментар