Đorđević: Znam odakle nestrpljenje! Korak po korak...

Selektor Srbije posle plasmana u polufinale Eurobasketa govorio o potrebi za kontinuitetom uspeha na velikim takmičenjima...

Košarka 17.09.2015 | 11:40
Đorđević: Znam odakle nestrpljenje! Korak po korak...

Srbija je ponovo u polufinalu Eurobasketa, posle šest godina!

Izabranici Saše Đorđevića izborili su se sa Češkom i uveli četvrtfinalni meč u mirnu završnicu, plasiravši se među najbolje četiri ekipe Starog kontinenta.

Konačan rezultat 89:75 ne govori o žestokoj borbi, koja je zaista vođena u većem delu utakmice. Posebno na početku.

"Imali smo problem sa Šilbom, koji je dobro ušao u utakmicu. Potom je Marko Simonović ušao u igru i 'zavezao' ga. To je Simke. To je Simke koji može da jednu utakmicu presedi, a drugu da uđe i da napravi šta je napravio. Digao nam je sigurnost", konstatovao je selektor.

Naravno, nije propustio da pomene i odličnu partiju Zorana Ercega.

"Erceg je odigrao izuzetno zrelu i pametnu partiju, kao što se i očekuje... Bio je na jednom zaista zavidnom nivou. Beli je pratio sa trojkama u poslednjim sekundama. Teo je zaslužio ovaj rekord...", dodao je selektor.

Đorđević je potom otkrio detalj jednog od svojih razgovora sa Stefanom Markovićem, kojim je oslikao stanje u kojem igrači dočekuju finiš Eurobasketa.

"U razgovorima sa njima otkrivam stvari. Stefan mi vrlo iskreno kaže: 'Sad imamo mnogo da izgubimo' a ja ga pitam 'Zar se ne vidite kako igrate i kako trenirate'. On mi kaže 'Znam, ali kod mene je bar to...'"

"Tako mi je otvorio drugi pogled na to otkud nestrpljenje kod nas. Otkud pojava da nekad odmah hoćemo da igramo poslednju četvrtinu i utakmice za medalju?"

"Taj deo može da se sredi samo ako dođe ono o čemu sam pričao od prvog dana, a to je kontinuitet dobrih rezultata. Kada to dođe i kada budemo znali da smo mi 'ti', onda ćemo imati još veću snagu i sigurnost. Naravno, taj kontinuitet još nije došao, ovo je tek drugo takmičenje ove grupe ljudi sa kojima radim", dodao je Đorđević.

Podvlačeći crtu pod urađenim u četvrtak, Đorđević je konstatovao da njegov tim ide ka zacrtanom cilju.

"Korak po korak. Tako idemo. A, ovo je bio jako važan i jako težak korak. Četvrtfinale je najteža utakmica. Osetila se tenzija, nestrpljenje i bilo je potrebno uložiti ovoliko mnogo truda koliko su momci uložili. I zaista im čestitam od srca".

"Idemo dalje i Stefan je lepo rekao da na prvom mestu razmišljamo o sebi i svojim kvalitetima. Trudićemo se da neke greške ispravimo, ali košarka je takva igra da je nama ovde ostalo vrlo malo mesta da se bilo šta treningom sredi. Ovde smo, tamo smo gde smo hteli i zacrtali da budemo".

NE GLEDAMO SUĐENJE

Đorđević je primetio da je Raduljica možda i sumnjivo uveden u problem sa ličnim greškama, ali ne želi da potencira priču o suđenju, kao i do sada.

"Nije ovo prvi put. ali nisam se ka takvim stvarima okretao nikada. Hoću da se koncentrišem na nešto drugu. Jednostavno, moramo da se adaptiramo i da razmišljamo o igri i o tome šta da sad doprinesemo, da izbegnemo sumnjive odluke".

Komentari / 0

Ostavite komentar