Због чега су укидали Куп купова, кад сад хоће...?!

УЕФА разматра увођење трећег клупског такмичења! Представници 54 земље чланице Европске фудбалске уније (УЕФА) разговарали су о могућности да клубови који не успеју да се пласирају у ЛЕ заиграју у посебном такмичењу, али било каква промена у такмичарском формату се догодити барем до 2018. када истичу тренутни уговори о ТВ правима.

 

Фудбал 17.09.2015 | 22:40
Због чега су укидали Куп купова, кад сад хоће...?!

Европски фудбалски лидери размишљају о увођењу трећег клупског такмичења, поред Лиге шампиона и Лиге Европе, пренела је агенција Ројтерс.

Представници 54 земље чланице Европске фудбалске уније разговарали су о могућности да клубови који не успеју да се пласирају у ЛЕ заиграју у посебном такмичењу.

Дискусија о остваривању ове идеје још је у раној фази и било каква промена у такмичарском формату у Европи неће се догодити барем до 2018. када истичу тренутни уговори о ТВ правима.

Извршни директор Фудбалске федерације Украјине Володимир Генинсон рекао је за Асошијетед прес да би ново такмичење омогућило учешће клубовима који никада нису успели да дођу у завршницу еврокупова.

Коментари / 0

Оставите коментар