Смањење привилегија функционера

Пред посланицима Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ данас се нашао приједлог о укидању накнада за рад у управним и надзорним одборима и комисијама.

Босна и Херцеговина 16.09.2015 | 22:39
Смањење привилегија функционера

Уколико се овај приједлог прихвати у буџету БиХ би се направила уштеда од 4 милиона марака. Посланици СДС-а, који су и предлагачи укидања ових накнада, најављују додатна смањење привилегија.

Сви чланови управних и надзорних одбора и комисија на нивоу БиХ, који примају редовну плату из буџета Заједницких институција БиХ или ентитетских и кантоналних буџета, од сада неће примати накнаду за рад у тим одборима и комисијама ако су састанци у току радног времена. Ако раде након радног времена или викендом моћи ће наплатити максимално 475 марака мјесечно, без обзира да ли су чланови једне или више комисија и одбора.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

белај

16.09.2015 17:38

Све им треба отет и одузет привилегије што су до сада примали да врате, исто као што су отели борцима РС све привилегије прије четири до пет година и то је за њих океј а незнају колико су са тим створили биједе болесни и социјални случајева који немају чим да се лијече без пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

16.09.2015 21:59

Момак погресио си парламент,ил си блесав ил немас м.д. да писес тамо гдје треба.Једино утјесно ти је сто ниси сам,такви ко ти су сви. СДС -у скидам капу ,треба брате заврнути пипе гдје год се мозе,олос сути и узима паре.

Name

Едо , Слатина - Тузла

16.09.2015 18:01

Дивим се овим људима! Клепају сваки мјесец хиљаде КМ, те бонусе, одвојени зивот, смјестај, дзаба мобител, возе слузбена аута без троскова горива, гдје год додју све плацено на рацун градјана........ а онда додју пред медије мало и прицају како је то све црно и лосе, мало баце кост медју народ(е) у виду неког национализма и ето ти њима јос која година мирноце....... БРАВО! Дао би вам 10 000 плате и јос 10 000 онако за дерање нас глупе стоке!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АНQ

16.09.2015 18:04

ТАКО СЕ ТО РАДИ. БРАВО СДС! КОНАЧНО НЕШТО КВАЛИТЕТНО И ПАМЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУСАНКА

16.09.2015 20:15

НЕМОЈТЕ САМО ДУСАНКИ СМАЊИТИ НЕЦЕ МОЦИ КУПОВАТИ КРЕМЕ ОД 600 МАРАКА ДОК НАРОД НЕМА СТА ЈЕСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамо амо

16.09.2015 20:19

Било ко ко је запослен, не мозе бити цлан миједног управног или надзорног одбора. Има довољно способних а незапослених! Уз то, тезе је сефовима странака контролисати велики број људи који се појављују на тим позицијама. Тако се смањује могуцност организованог криминала.

ОДГОВОРИТЕ