Smanjenje privilegija funkcionera

Pred poslanicima Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH danas se našao prijedlog o ukidanju naknada za rad u upravnim i nadzornim odborima i komisijama.

Bosna i Hercegovina 16.09.2015 | 22:39
Smanjenje privilegija funkcionera

Ukoliko se ovaj prijedlog prihvati u budžetu BiH bi se napravila ušteda od 4 miliona maraka. Poslanici SDS-a, koji su i predlagači ukidanja ovih naknada, najavljuju dodatna smanjenje privilegija.

Svi članovi upravnih i nadzornih odbora i komisija na nivou BiH, koji primaju redovnu platu iz budžeta Zajednickih institucija BiH ili entitetskih i kantonalnih budžeta, od sada neće primati naknadu za rad u tim odborima i komisijama ako su sastanci u toku radnog vremena. Ako rade nakon radnog vremena ili vikendom moći će naplatiti maksimalno 475 maraka mjesečno, bez obzira da li su članovi jedne ili više komisija i odbora.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

belaj

16.09.2015 17:38

Sve im treba otet i oduzet privilegije što su do sada primali da vrate, isto kao što su oteli borcima RS sve privilegije prije četiri do pet godina i to je za njih okej a neznaju koliko su sa tim stvorili bijede bolesni i socijalni slučajeva koji nemaju čim da se liječe bez para.

ODGOVORITE
Name

Zero

16.09.2015 21:59

Momak pogresio si parlament,il si blesav il nemas m.d. da pises tamo gdje treba.Jedino utjesno ti je sto nisi sam,takvi ko ti su svi. SDS -u skidam kapu ,treba brate zavrnuti pipe gdje god se moze,olos suti i uzima pare.

Name

Edo , Slatina - Tuzla

16.09.2015 18:01

Divim se ovim ljudima! Klepaju svaki mjesec hiljade KM, te bonuse, odvojeni zivot, smjestaj, dzaba mobitel, voze sluzbena auta bez troskova goriva, gdje god dodju sve placeno na racun gradjana........ a onda dodju pred medije malo i pricaju kako je to sve crno i lose, malo bace kost medju narod(e) u vidu nekog nacionalizma i eto ti njima jos koja godina mirnoce....... BRAVO! Dao bi vam 10 000 plate i jos 10 000 onako za deranje nas glupe stoke!!!

ODGOVORITE
Name

ANQ

16.09.2015 18:04

TAKO SE TO RADI. BRAVO SDS! KONAČNO NEŠTO KVALITETNO I PAMETNO.

ODGOVORITE
Name

DUSANKA

16.09.2015 20:15

NEMOJTE SAMO DUSANKI SMANJITI NECE MOCI KUPOVATI KREME OD 600 MARAKA DOK NAROD NEMA STA JESTI.

ODGOVORITE
Name

tamo amo

16.09.2015 20:19

Bilo ko ko je zaposlen, ne moze biti clan mijednog upravnog ili nadzornog odbora. Ima dovoljno sposobnih a nezaposlenih! Uz to, teze je sefovima stranaka kontrolisati veliki broj ljudi koji se pojavljuju na tim pozicijama. Tako se smanjuje mogucnost organizovanog kriminala.

ODGOVORITE