Вучуревић: Најтужнији дан за СНСД

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић упознао је одборнике градског парламента о плану запошљавања 450 радника из социјалне категорије, као и почетку пројекта „Сунчани град“, који намјерава изградити „Свислајон Таково“.

Република Српска 16.09.2015 | 22:37
Вучуревић: Најтужнији дан за СНСД

Вучуревић је одборницима пренио писмо намјере Прехрамбене индустрије „Свислајон Таково“, која улази у пројекат изградње „Сунчаног града“, што је како каже Вучуревић највећа инвестиција у Требињу од 60 година прошлог вијека.

„Након изградње хидро-енергетских објеката на ријеци Требишњици, Требиње данас улази у реализацију пројекта по захтјеву компаније „Свислајон“, који се зове „Сунчани град“. Данас је формирана компанија са основним капиталом од 20 милиона марака која ће, према писму намјере, реализовати пројекат и то на начин да ће се аква парк изградити до јула 2016, а туристичко насеље, са трговинама, апартманима и спортско-рекраеативни центрима завршити до јула 2018“, каже Вучуревић

Потврда да ће се покренути овај пројекат потврдио је и Томо Бокић, финансијски директор „Свислајон Таково“.
„Наш минули рад у овом граду довољно указује на озбиљност да тај пројеклат реализујемо у што скорије вријеме. Истина је да смо већ покренули оснивање новог предузећа „Свислајон гранде“ са основним капиталом за почетак од 20 милона КМ које смо обезбиједили из наших повезаних предузећа. Позивам вас да за 10 мјесеци дођете на отварање аква парка“, истакао је Бокић.

Одборници опозиције у својим излагањима више пута су указивали на нерад градске управе, сматрајући да градоначелник Требиња и његови сарадници ништа нису радили у интересу града.

„Очигледно је да градска управа и локална власт немају шта да понуде грађанима у позитивном смислу и да се то ради када је у питању засједање Скупштине. У 2014. години су сталну заказиване скупштине, а овдје се нека кључна питања одлажу да би се скупштина заказала“, навео је одборник СНСД-а Здравко Бутулија.

Међутим, Вучуревић каже да управо улазак Требиња у нове пројекта показује ко у Републици Српској ради у интересу свих својих грађана. Градоначелник Требиња најавио је да ће до фебруара у центру источне Херцеговине бити запослено 450 нових радника и то из социјалних категорија.

„Ја сам постигао договор са већином потенцијалних послодаваца и Требиње ће у наредним мјесецима имати обезбјеђено око 450 радних мјеста. Овог тренутка обавјештавам све оне који су се евидентирали када смо правили социјалну карту да ће бити позвани и да ћемо у наредном периоду реализовати тај пројекат. Ово данас је одговор свима онима који су говорили да се ништа није радило. Ми смо радили на овом што смо данас представили, што представници „Странке народног дебакла (СНСД)“ никада нису могли ни да сањају. Ово је за њих тужан или најтужнији дан", казао је Вучуревић.

Данашњој сједници градског парламента након дуго времена присуствовали су предстваници Центра јавне безбједности Требиње.

БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

когде

16.09.2015 17:13

Хаххахха...каква прица, аква парк, па туризам. Гдје ови зиве. Па колико то дуго траје љето у Требињу кад се раде инвестиције са нагласком на туризам. П а нисте ви Бахами!

ОДГОВОРИТЕ
Name

становник тб

16.09.2015 18:12

Сви знамо ко је устаса Додик али ста ти радис Вуцко да помогнес људима.Ето попови избацују народ иза станова а ти цутис!!!!!!!!! Има ли један слицан такав догадјај у РС,ЦГ или Србији покази га? Па нема тога само код нас има јер је криминал веци него у Колумбији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

становник БЛ

16.09.2015 20:46

Како ти мозес називати некога устасом? Од куд теби право за то? Ја дајем онда себи право да казем теби да си будала и то квалитетна...

Name

рс

16.09.2015 22:17

Цуј откуд право хаха треба да тразимо дозволу да устасе зовемо устасама.Попуси ти будалама а и боље бити будала него устаса устасо из Бањалуке!

Name

Тако је

17.09.2015 05:27

Додик није устаса,висе лици на домобрана и то оног сто се преда цим наидје каква права војска и проба да им се прикљуци и аванзује без обзира ко побједио

Name

ВРС РВИ

17.09.2015 07:00

Опет један нафурани Бањалучанин (част добрим људима). Ти становниче БЛ си се толико накур..о као да живиш у Неw Yорк-у. Наравно да је комбинација усташе и домобрана јер је РС завио у црно и још ће ако могне мада је у задње вријеме "Миле мало нервозан". Добили су сада он и Кустурица по прстима јер су већ имали у плану како да окупираху Требиње. Ти нафурани када си тако опасан тип дођи овамо да то кажеш.Најбоље би прошао ако би добио само ногу у задњицу. Доста је нама таквих лешинара.А ти "когде" требао би мало боље да се распиташ о климатским условима Требиња ако си то већ прескочио у основној школи.

Name

Ја

17.09.2015 11:34

Па Миле, Зељка, Радмановиц, Спириц и за закуску Тегелтија...Сви су у родбинским везама са устасама...и бране устаске интересе! А за тебе из Бл...и Ја сам исто и Бл, само за разлику од тебе, родјен тамо. Нисам се скотрљао тамо као ти...

Name

Градишка

16.09.2015 18:21

У задњих мјесеци Требиње је бип посјећен град, а и зна се и због кога, да нису туристи долазили због овога не знам како и да га назовем, само знам да је квалитетан комад б....

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

16.09.2015 19:09

Немој само ти долазити богати.

Name

рс

16.09.2015 22:19

Остани ти у гдје си није Требиње за тебе.

Name

становник БЛ

17.09.2015 09:04

Воли вас становник БЛ све... Драго ми је сто сам вас успио испровоцирати. И јос несто нисам из БЛ... Поздрав од Устасе за вас.

Name

Јулио

16.09.2015 20:16

Требиње јесте много посјецен град,највисе заслузујуци клими,близини мора ,дубровника и х.новог,али највисе долазе и тросе ,обнављају Босњаци који су зивјели у Требињу а сад зиве сиром Европе(који су протјерани или избјегли током задњег рата)....

ОДГОВОРИТЕ
Name

славко

17.09.2015 11:58

како се бори славко против резима и оног купљеног старог боза издајника.квази осниваци продане дусе резимске.нацелник и савјетник из невесиња све супротно раде за резим и подрзавају осниваце и русе савез на сваком кораку.издајници

ОДГОВОРИТЕ