Vučurević: Najtužniji dan za SNSD

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević upoznao je odbornike gradskog parlamenta o planu zapošljavanja 450 radnika iz socijalne kategorije, kao i početku projekta „Sunčani grad“, koji namjerava izgraditi „Svislajon Takovo“.

Republika Srpska 16.09.2015 | 22:37
Vučurević: Najtužniji dan za SNSD

Vučurević je odbornicima prenio pismo namjere Prehrambene industrije „Svislajon Takovo“, koja ulazi u projekat izgradnje „Sunčanog grada“, što je kako kaže Vučurević najveća investicija u Trebinju od 60 godina prošlog vijeka.

„Nakon izgradnje hidro-energetskih objekata na rijeci Trebišnjici, Trebinje danas ulazi u realizaciju projekta po zahtjevu kompanije „Svislajon“, koji se zove „Sunčani grad“. Danas je formirana kompanija sa osnovnim kapitalom od 20 miliona maraka koja će, prema pismu namjere, realizovati projekat i to na način da će se akva park izgraditi do jula 2016, a turističko naselje, sa trgovinama, apartmanima i sportsko-rekraeativni centrima završiti do jula 2018“, kaže Vučurević

Potvrda da će se pokrenuti ovaj projekat potvrdio je i Tomo Bokić, finansijski direktor „Svislajon Takovo“.
„Naš minuli rad u ovom gradu dovoljno ukazuje na ozbiljnost da taj projeklat realizujemo u što skorije vrijeme. Istina je da smo već pokrenuli osnivanje novog preduzeća „Svislajon grande“ sa osnovnim kapitalom za početak od 20 milona KM koje smo obezbijedili iz naših povezanih preduzeća. Pozivam vas da za 10 mjeseci dođete na otvaranje akva parka“, istakao je Bokić.

Odbornici opozicije u svojim izlaganjima više puta su ukazivali na nerad gradske uprave, smatrajući da gradonačelnik Trebinja i njegovi saradnici ništa nisu radili u interesu grada.

„Očigledno je da gradska uprava i lokalna vlast nemaju šta da ponude građanima u pozitivnom smislu i da se to radi kada je u pitanju zasjedanje Skupštine. U 2014. godini su stalnu zakazivane skupštine, a ovdje se neka ključna pitanja odlažu da bi se skupština zakazala“, naveo je odbornik SNSD-a Zdravko Butulija.

Međutim, Vučurević kaže da upravo ulazak Trebinja u nove projekta pokazuje ko u Republici Srpskoj radi u interesu svih svojih građana. Gradonačelnik Trebinja najavio je da će do februara u centru istočne Hercegovine biti zaposleno 450 novih radnika i to iz socijalnih kategorija.

„Ja sam postigao dogovor sa većinom potencijalnih poslodavaca i Trebinje će u narednim mjesecima imati obezbjeđeno oko 450 radnih mjesta. Ovog trenutka obavještavam sve one koji su se evidentirali kada smo pravili socijalnu kartu da će biti pozvani i da ćemo u narednom periodu realizovati taj projekat. Ovo danas je odgovor svima onima koji su govorili da se ništa nije radilo. Mi smo radili na ovom što smo danas predstavili, što predstavnici „Stranke narodnog debakla (SNSD)“ nikada nisu mogli ni da sanjaju. Ovo je za njih tužan ili najtužniji dan", kazao je Vučurević.

Današnjoj sjednici gradskog parlamenta nakon dugo vremena prisustvovali su predstvanici Centra javne bezbjednosti Trebinje.

BN TV

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

kogde

16.09.2015 17:13

Hahhahha...kakva prica, akva park, pa turizam. Gdje ovi zive. Pa koliko to dugo traje ljeto u Trebinju kad se rade investicije sa naglaskom na turizam. P a niste vi Bahami!

ODGOVORITE
Name

stanovnik tb

16.09.2015 18:12

Svi znamo ko je ustasa Dodik ali sta ti radis Vucko da pomognes ljudima.Eto popovi izbacuju narod iza stanova a ti cutis!!!!!!!!! Ima li jedan slican takav dogadjaj u RS,CG ili Srbiji pokazi ga? Pa nema toga samo kod nas ima jer je kriminal veci nego u Kolumbiji.

ODGOVORITE
Name

stanovnik BL

16.09.2015 20:46

Kako ti mozes nazivati nekoga ustasom? Od kud tebi pravo za to? Ja dajem onda sebi pravo da kazem tebi da si budala i to kvalitetna...

Name

rs

16.09.2015 22:17

Cuj otkud pravo haha treba da trazimo dozvolu da ustase zovemo ustasama.Popusi ti budalama a i bolje biti budala nego ustasa ustaso iz Banjaluke!

Name

Tako je

17.09.2015 05:27

Dodik nije ustasa,vise lici na domobrana i to onog sto se preda cim naidje kakva prava vojska i proba da im se prikljuci i avanzuje bez obzira ko pobjedio

Name

VRS RVI

17.09.2015 07:00

Opet jedan nafurani Banjalučanin (čast dobrim ljudima). Ti stanovniče BL si se toliko nakur..o kao da živiš u New York-u. Naravno da je kombinacija ustaše i domobrana jer je RS zavio u crno i još će ako mogne mada je u zadnje vrijeme "Mile malo nervozan". Dobili su sada on i Kusturica po prstima jer su već imali u planu kako da okupirahu Trebinje. Ti nafurani kada si tako opasan tip dođi ovamo da to kažeš.Najbolje bi prošao ako bi dobio samo nogu u zadnjicu. Dosta je nama takvih lešinara.A ti "kogde" trebao bi malo bolje da se raspitaš o klimatskim uslovima Trebinja ako si to već preskočio u osnovnoj školi.

Name

Ja

17.09.2015 11:34

Pa Mile, Zeljka, Radmanovic, Spiric i za zakusku Tegeltija...Svi su u rodbinskim vezama sa ustasama...i brane ustaske interese! A za tebe iz Bl...i Ja sam isto i Bl, samo za razliku od tebe, rodjen tamo. Nisam se skotrljao tamo kao ti...

Name

Gradiška

16.09.2015 18:21

U zadnjih mjeseci Trebinje je bip posjećen grad, a i zna se i zbog koga, da nisu turisti dolazili zbog ovoga ne znam kako i da ga nazovem, samo znam da je kvalitetan komad b....

ODGOVORITE
Name

realan

16.09.2015 19:09

Nemoj samo ti dolaziti bogati.

Name

rs

16.09.2015 22:19

Ostani ti u gdje si nije Trebinje za tebe.

Name

stanovnik BL

17.09.2015 09:04

Voli vas stanovnik BL sve... Drago mi je sto sam vas uspio isprovocirati. I jos nesto nisam iz BL... Pozdrav od Ustase za vas.

Name

Julio

16.09.2015 20:16

Trebinje jeste mnogo posjecen grad,najvise zasluzujuci klimi,blizini mora ,dubrovnika i h.novog,ali najvise dolaze i trose ,obnavljaju Bosnjaci koji su zivjeli u Trebinju a sad zive sirom Evrope(koji su protjerani ili izbjegli tokom zadnjeg rata)....

ODGOVORITE
Name

slavko

17.09.2015 11:58

kako se bori slavko protiv rezima i onog kupljenog starog boza izdajnika.kvazi osnivaci prodane duse rezimske.nacelnik i savjetnik iz nevesinja sve suprotno rade za rezim i podrzavaju osnivace i ruse savez na svakom koraku.izdajnici

ODGOVORITE