Звездин прелазни рок за понос!

Спотицали су нас кроз три месеца пакла, али смо завршавали послове на реч! Спортски директор Раосављевић каже да се ризиковало са мањком новца и да је Гроф Божовић одрадио велики део посла.

Фудбал 17.09.2015 | 16:00
Звездин прелазни рок за понос!

После турбулентног старта сезоне и очајних представа против Каирата, Металца и Радничког, Црвена звезда је кренула узлазном линијом, а кулминација раста форме је била сјајна игра и убедљива победа над Партизаном у вечитом дербију.

Коначно су прорадила оволетошња појачања. У свакој утакмици се истакне неко други. У дербију је то био Уго Вијеира, пре њега су добар утисак оставили Мичел Доналд, Срђан Плавшић, Лучо Ибањез… Довољно да Звездини навијачи падну у транс и прогласе претходни прелазни рок за један од Звездиних најбољих у претходне године, а ловорике су побрали Звездан Терзић и Блажо Раосављевић заједно са Грофом Божовићем. Чај је сада и Терзићу скочио рејтинг код навијача и стекао је поверење као Човић у кошарци.
“Иза нас су три месеца пакла у којима су нас многи спотицали, а многи нису веровали да после низа година желимо по сваку цену да план спроведемо у дело. Није било одустајања за педаљ, ризиковало се са мањком новца, а послови су се завршавали на реч са појединцима и клубовима”, каже за Спорт, Блажо Раосављавић који је као спортски директор био један од кључних фидгура на летњој фудбалској пијаци црвено-белих.

Он посебно издваја тренера Божовића.
“Тренер Божовић је поставио нову лествицу стандарда и тражио да сваки наредни новајлија буде све бољи, а као бивши играч осећа велику припадност клубу. Ноћима је бирао играче и погодио у потпуности. Стајали смо иза свих процена и потеза. Многи нису хтели да прихвате чињеницу да треба веровати у Вијеру који је специфичан због породичне трагедије која га је задесила. Гроф му је давао по који дан дуже да оде у Португалију да се излечи и психолошки спреми. За све се одужио головима против Партизана.”

Спортски директор подсећа да је сваки трансфер био прича за себе…
“Због Ибањеза сам морао да упознам Загреб. Тражио је и најситније гаранције, а све добијено узвраћа на сваком тренингу или утакмици. Уноси енергију, увек је гладан победа и свестан величине дреса које носи. Доналд је донео сигурност и помогао Грујићу да се развија у правом смеру.”

Раосављевић је поносан и на продају најталанетованијег голмана Европе у Макаби за 3.000.000 евра.
“Звезда је на правом путу и уложено свакако може вишеструко да се наплати у блиској будућности. Доказ је продаја Рајковића после само годину дана на сцени за рекордни новац када су голмани у питању.”

Коментари / 0

Оставите коментар