Zvezdin prelazni rok za ponos!

Spoticali su nas kroz tri meseca pakla, ali smo završavali poslove na reč! Sportski direktor Raosavljević kaže da se rizikovalo sa manjkom novca i da je Grof Božović odradio veliki deo posla.

Fudbal 17.09.2015 | 16:00
Zvezdin prelazni rok za ponos!

Posle turbulentnog starta sezone i očajnih predstava protiv Kairata, Metalca i Radničkog, Crvena zvezda je krenula uzlaznom linijom, a kulminacija rasta forme je bila sjajna igra i ubedljiva pobeda nad Partizanom u večitom derbiju.

Konačno su proradila ovoletošnja pojačanja. U svakoj utakmici se istakne neko drugi. U derbiju je to bio Ugo Vijeira, pre njega su dobar utisak ostavili Mičel Donald, Srđan Plavšić, Lučo Ibanjez… Dovoljno da Zvezdini navijači padnu u trans i proglase prethodni prelazni rok za jedan od Zvezdinih najboljih u prethodne godine, a lovorike su pobrali Zvezdan Terzić i Blažo Raosavljević zajedno sa Grofom Božovićem. Čaj je sada i Terziću skočio rejting kod navijača i stekao je poverenje kao Čović u košarci.
“Iza nas su tri meseca pakla u kojima su nas mnogi spoticali, a mnogi nisu verovali da posle niza godina želimo po svaku cenu da plan sprovedemo u delo. Nije bilo odustajanja za pedalj, rizikovalo se sa manjkom novca, a poslovi su se završavali na reč sa pojedincima i klubovima”, kaže za Sport, Blažo Raosavljavić koji je kao sportski direktor bio jedan od ključnih fidgura na letnjoj fudbalskoj pijaci crveno-belih.

On posebno izdvaja trenera Božovića.
“Trener Božović je postavio novu lestvicu standarda i tražio da svaki naredni novajlija bude sve bolji, a kao bivši igrač oseća veliku pripadnost klubu. Noćima je birao igrače i pogodio u potpunosti. Stajali smo iza svih procena i poteza. Mnogi nisu hteli da prihvate činjenicu da treba verovati u Vijeru koji je specifičan zbog porodične tragedije koja ga je zadesila. Grof mu je davao po koji dan duže da ode u Portugaliju da se izleči i psihološki spremi. Za sve se odužio golovima protiv Partizana.”

Sportski direktor podseća da je svaki transfer bio priča za sebe…
“Zbog Ibanjeza sam morao da upoznam Zagreb. Tražio je i najsitnije garancije, a sve dobijeno uzvraća na svakom treningu ili utakmici. Unosi energiju, uvek je gladan pobeda i svestan veličine dresa koje nosi. Donald je doneo sigurnost i pomogao Grujiću da se razvija u pravom smeru.”

Raosavljević je ponosan i na prodaju najtalanetovanijeg golmana Evrope u Makabi za 3.000.000 evra.
“Zvezda je na pravom putu i uloženo svakako može višestruko da se naplati u bliskoj budućnosti. Dokaz je prodaja Rajkovića posle samo godinu dana na sceni za rekordni novac kada su golmani u pitanju.”

Komentari / 0

Ostavite komentar