Српски дерби у ЛШ: Матић и Ивановић на Митровића, Рајковића и Јокановића

Друго вече првог кола нове сезоне у Лиги шампиона обележећи српски дерби на Стамфорд бриџу између Челсија и Макабија из Тел Авива - са једне стране биће Бранислав Ивановић и Немања Матић, а са друге Предраг Рајковић, Никола Митровић и на клупи Славиша Јокановић.

Фудбал 16.09.2015 | 17:20
Српски дерби у ЛШ: Матић и Ивановић на Митровића, Рајковића и Јокановића

Јокановић се после 13 година враћа на стадион где је као играч провео две сезоне са жељом да додатно отежа ситуацију Зожеу Мурињу, који мимо свих очекивања има најгори старт сезоне „плаваца" у последње три деценије.

„Гледао сам Челсијеве поразе од Евертона и Кристал Паласа и шокиран сам да су тако лоше кренули у првенству. Не идемо у Лондон као туристи и у шопинг, већ да се боримо и направимо изнененађење", рекао је Јокановић, чији је тим у последњем кругу квалификација елиминисао Базел.

Челси је фаворит Г групе, а за друго место ће се највероватније говорити Динамо из Кијева и Порта.

Бранилац трофеја Барселона нову сезону започење дербијем против Роме на гостујућем терену. Римљани су ове године направили респектабилан тим и за европске стандарде, па после одличног старта у Серији А и победе над вицешампионом Европе Јувентусом, планирају да скину скалп екипи Луиса Енрикеа.

„Циљ нам је да прођемо групну фазу. Осим Барселоне, сви остали ривали групе бориће се за пласман у најбољих 16", рекао је тренер Роме Руди Гарсија.

На стадион Олимпико се враћа тренер Луис Енрике, који је није имао превише успеха на клупи италијанског тима. За разлику од периода у Роми, тренер Каталонаца је прошле сезоне освојио „триплу круну" и нада се да би слично могао да понови ове сезоне и уђе у историју.

У другом мечу Е групе у Леверкузену се састају Бајер и БАТЕ Борисов. Познато је да је белоруски шампион у последњој рунди елиминисао Партизан због гола у гостима, али њему не недостаје искуства у групној фази елитног такмичења и изненађујућих тријумфа над Бајерном, Валенсијом...

Динамо из Загреба је после три године изборио пласман у ЛШ, али имаће веома јаке ривале као што су Бајерн, Арсенал и Олимпијакос.

Загрепчани у првом колу дочекују Арсенал, док Бајерн на врућем терену у Атини игра са Олимпијакосом, чији је стадио Караискакис одавно распродат.

„За Олимпијакос ће ово бити велика утакмица, биће веома агресивни и даће све од себе да нас изненаде. Морамо да будемо веома опрезни и фокусирани", поручио је дефанзивац Бајерна Џером Боатенг.

Све осим проласка Бајерна и Арсенала у другу фазу било би велико изненађење.

Група Х можда доноси и највећу неизвесност пошто се у њој налазе знатно јача Валенсија, богати Зенит, респектабилни Лион и шампион Белгије Гент.

У првом колу Валенсија и Гент дочекују Зенит, односно Лион.

Коментари / 0

Оставите коментар