Srpski derbi u LŠ: Matić i Ivanović na Mitrovića, Rajkovića i Jokanovića

Drugo veče prvog kola nove sezone u Ligi šampiona obeležeći srpski derbi na Stamford bridžu između Čelsija i Makabija iz Tel Aviva - sa jedne strane biće Branislav Ivanović i Nemanja Matić, a sa druge Predrag Rajković, Nikola Mitrović i na klupi Slaviša Jokanović.

Fudbal 16.09.2015 | 17:20
Srpski derbi u LŠ: Matić i Ivanović na Mitrovića, Rajkovića i Jokanovića

Jokanović se posle 13 godina vraća na stadion gde je kao igrač proveo dve sezone sa željom da dodatno oteža situaciju Zožeu Murinju, koji mimo svih očekivanja ima najgori start sezone „plavaca" u poslednje tri decenije.

„Gledao sam Čelsijeve poraze od Evertona i Kristal Palasa i šokiran sam da su tako loše krenuli u prvenstvu. Ne idemo u London kao turisti i u šoping, već da se borimo i napravimo iznenenađenje", rekao je Jokanović, čiji je tim u poslednjem krugu kvalifikacija eliminisao Bazel.

Čelsi je favorit G grupe, a za drugo mesto će se najverovatnije govoriti Dinamo iz Kijeva i Porta.

Branilac trofeja Barselona novu sezonu započenje derbijem protiv Rome na gostujućem terenu. Rimljani su ove godine napravili respektabilan tim i za evropske standarde, pa posle odličnog starta u Seriji A i pobede nad vicešampionom Evrope Juventusom, planiraju da skinu skalp ekipi Luisa Enrikea.

„Cilj nam je da prođemo grupnu fazu. Osim Barselone, svi ostali rivali grupe boriće se za plasman u najboljih 16", rekao je trener Rome Rudi Garsija.

Na stadion Olimpiko se vraća trener Luis Enrike, koji je nije imao previše uspeha na klupi italijanskog tima. Za razliku od perioda u Romi, trener Katalonaca je prošle sezone osvojio „triplu krunu" i nada se da bi slično mogao da ponovi ove sezone i uđe u istoriju.

U drugom meču E grupe u Leverkuzenu se sastaju Bajer i BATE Borisov. Poznato je da je beloruski šampion u poslednjoj rundi eliminisao Partizan zbog gola u gostima, ali njemu ne nedostaje iskustva u grupnoj fazi elitnog takmičenja i iznenađujućih trijumfa nad Bajernom, Valensijom...

Dinamo iz Zagreba je posle tri godine izborio plasman u LŠ, ali imaće veoma jake rivale kao što su Bajern, Arsenal i Olimpijakos.

Zagrepčani u prvom kolu dočekuju Arsenal, dok Bajern na vrućem terenu u Atini igra sa Olimpijakosom, čiji je stadio Karaiskakis odavno rasprodat.

„Za Olimpijakos će ovo biti velika utakmica, biće veoma agresivni i daće sve od sebe da nas iznenade. Moramo da budemo veoma oprezni i fokusirani", poručio je defanzivac Bajerna Džerom Boateng.

Sve osim prolaska Bajerna i Arsenala u drugu fazu bilo bi veliko iznenađenje.

Grupa H možda donosi i najveću neizvesnost pošto se u njoj nalaze znatno jača Valensija, bogati Zenit, respektabilni Lion i šampion Belgije Gent.

U prvom kolu Valensija i Gent dočekuju Zenit, odnosno Lion.

Komentari / 0

Ostavite komentar