Петар Божић!

Петар Божић од данас је и званично нови тренер кошаркаша Партизана. У Партизан се вратио Чедомир Витковац. Божић о Копривици: "Може да игра за Партизан!". О Вујошевићу: "Чули смо се... ја морам да гледам и идем напред...".

Кошарка 16.09.2015 | 21:00
Петар Божић!

Петар Божић је нови тренер кошаркаша Партизана!

Легендарни играч црно-белих на том месту наследио је најтрофејнијег тренера у историји Партизана - Душка Вујошевића.

Заменик новог председника Партизана, Мирослав Мића Берић рекао је данас да је Божић изабран за тренера једногласном одлуком Управног одбора (који је именован након што је Никола Пековић изабран за новог председника клуба), а на предлог спортског директора Драгана Тодорића.

"Велика је част и одговорност бити овде, а појачава је тајминг. Што се тиче формирања стручног штаба одрадили смо највећи део посла и сада гледамо да направимо и екипу која ће бити на нивоу очекивања Партизана", рекао је Петар Божић.

У Божићевом стручном штабу биће - Душан Кецман, Вуле Авдаловић и Горан Тадић (остао из Вујошевићевог стручног штаба), а, како је саопштено на конференцији за новинаре, тражи се и "тренер који ће поред знања донети и искуство".

Берић је саопштио да је са Божићем потписан уговор на две + једна година.

"Главно је да имамо амбицију да Пера остане дуго у клубу. У њему видимо будућег великог тренера и сигурни смо у то", додао је потпредседник Партизана.

Новинари су питали Божића да је разговарао са Душком Вујошевићем о овом ангажману?

"Да, звао сам га првог дана када ми је Никола Пековић понудио посао. Од Вујошевића сам много научио као играч и као тренер, али сада морам да се окренем напред", одговорио је Божић.

Он каже да му не мањка храбрости да води екипу у сложеном тренутку по Партизан.

"Када сам пре две и по године дошао као помоћник, жеља ми је била да једног дана постанем главни. Желим да уз помоћ играча и сарадника будем на нивоу амбиција, а амбиције ће бити на нивоу могућности. Ова сезона првенствено треба да се искористи да се Партизан одвоји од финансијског дна. Наравно, ако се укаже шанса да позитивно изненадимо, искористићемо је", рекао је нови тренер кошаркаша Партизана.

Што се тиче играчког кадра, Берић каже да је идеја да се "под минималним (финансијским) условима привуку што бољи играчи".

У клуб се вратио Чедомир Витковац, који је прошле сезоне играо за подгоричку Будућност, рекао је Берић и додао да је клуб "близу договора са још неким играчима".

Представници Партизана демантовали су Кошаркашки савез Србије, односно Лигу да за Партизан не може да игра млади Милош Копривица.

"Момак је регистрован, од првог дана вредно тренира са нама. Није тачна информација да неће играти", рекао је Божић.

Упитан колико је играча тренутно под уговором са КК Партизан, Божић је одговорио: "Са Витковцем - 11".

"Од почетка припрема нас је било и 24, 25, али због функције тренинга морало да се смањи. Хвала свим тим момцима. Овај тим ће у ходу трпети промене, а о томе ћемо благовремено обавештавати јавност. Сужен је избор и због тајминга. Половина је септембра, можда ћемо морати да сачекамо расплет ситуације на америчком тржишту", рекао је Божић, вероватно алудирајући на тренинг кампове НБА екипа, који трају од краја септембра до 15-20. октобра.

Берић се надовезао и додао да је "за сада у причи и један странац". "Али, то још није заокружено", рекао је Берић.

"Тренер данима скаутира играче. Нисмо у позицији да нудимо велике уговоре, а није лако под тим условима наћи играча који ће нам бити од помоћи".

Божић је потврдио да је на проби у Партизану репрезентативац БиХ Адин Врабац, као и да је још неколико младих играча на "тесту" - то су момци из млађег погона Партизана, попут Слобе Јовановића, Николе Танасковића... На проби је и Андреј Магдевски.

"Коста Перовић тренира са нама после повреде укрштеног лигамента", додао је Божић.

Што се тиче Еде Мурића, који се опоравља од повреде, Божић каже да би он требало да се врати на паркет почетком или половином децембра. Михајло Андрић би на терен требало раније - до краја октобра.

О финансијском стању Партизана, Берић је рекао:

"Сама чињеница да нисмо у блокади је озбиљан корак. Били смо под озбиљном претњом".

Што се тиче припремних утакмица, Божић је рекао да је због консолидације тима и рада тренинга, Партизан отказао учешће на турниру у Братислави, али да ће играти у Атини против Панатинаикоса 22. септембра а потом и на турниру у Француској, на позив Тонија Паркера.

ДРАГАН ТОДОРИЋ О ПЕНЗИЈИ
"Не спремам се за пензију, имам још четири године до пензије, нови закон ми иде на руку. Надам се да ћемо се гледати још четири године".

Коментари / 0

Оставите коментар