Petar Božić!

Petar Božić od danas je i zvanično novi trener košarkaša Partizana. U Partizan se vratio Čedomir Vitkovac. Božić o Koprivici: "Može da igra za Partizan!". O Vujoševiću: "Čuli smo se... ja moram da gledam i idem napred...".

Košarka 16.09.2015 | 21:00
Petar Božić!

Petar Božić je novi trener košarkaša Partizana!

Legendarni igrač crno-belih na tom mestu nasledio je najtrofejnijeg trenera u istoriji Partizana - Duška Vujoševića.

Zamenik novog predsednika Partizana, Miroslav Mića Berić rekao je danas da je Božić izabran za trenera jednoglasnom odlukom Upravnog odbora (koji je imenovan nakon što je Nikola Peković izabran za novog predsednika kluba), a na predlog sportskog direktora Dragana Todorića.

"Velika je čast i odgovornost biti ovde, a pojačava je tajming. Što se tiče formiranja stručnog štaba odradili smo najveći deo posla i sada gledamo da napravimo i ekipu koja će biti na nivou očekivanja Partizana", rekao je Petar Božić.

U Božićevom stručnom štabu biće - Dušan Kecman, Vule Avdalović i Goran Tadić (ostao iz Vujoševićevog stručnog štaba), a, kako je saopšteno na konferenciji za novinare, traži se i "trener koji će pored znanja doneti i iskustvo".

Berić je saopštio da je sa Božićem potpisan ugovor na dve + jedna godina.

"Glavno je da imamo ambiciju da Pera ostane dugo u klubu. U njemu vidimo budućeg velikog trenera i sigurni smo u to", dodao je potpredsednik Partizana.

Novinari su pitali Božića da je razgovarao sa Duškom Vujoševićem o ovom angažmanu?

"Da, zvao sam ga prvog dana kada mi je Nikola Peković ponudio posao. Od Vujoševića sam mnogo naučio kao igrač i kao trener, ali sada moram da se okrenem napred", odgovorio je Božić.

On kaže da mu ne manjka hrabrosti da vodi ekipu u složenom trenutku po Partizan.

"Kada sam pre dve i po godine došao kao pomoćnik, želja mi je bila da jednog dana postanem glavni. Želim da uz pomoć igrača i saradnika budem na nivou ambicija, a ambicije će biti na nivou mogućnosti. Ova sezona prvenstveno treba da se iskoristi da se Partizan odvoji od finansijskog dna. Naravno, ako se ukaže šansa da pozitivno iznenadimo, iskoristićemo je", rekao je novi trener košarkaša Partizana.

Što se tiče igračkog kadra, Berić kaže da je ideja da se "pod minimalnim (finansijskim) uslovima privuku što bolji igrači".

U klub se vratio Čedomir Vitkovac, koji je prošle sezone igrao za podgoričku Budućnost, rekao je Berić i dodao da je klub "blizu dogovora sa još nekim igračima".

Predstavnici Partizana demantovali su Košarkaški savez Srbije, odnosno Ligu da za Partizan ne može da igra mladi Miloš Koprivica.

"Momak je registrovan, od prvog dana vredno trenira sa nama. Nije tačna informacija da neće igrati", rekao je Božić.

Upitan koliko je igrača trenutno pod ugovorom sa KK Partizan, Božić je odgovorio: "Sa Vitkovcem - 11".

"Od početka priprema nas je bilo i 24, 25, ali zbog funkcije treninga moralo da se smanji. Hvala svim tim momcima. Ovaj tim će u hodu trpeti promene, a o tome ćemo blagovremeno obaveštavati javnost. Sužen je izbor i zbog tajminga. Polovina je septembra, možda ćemo morati da sačekamo rasplet situacije na američkom tržištu", rekao je Božić, verovatno aludirajući na trening kampove NBA ekipa, koji traju od kraja septembra do 15-20. oktobra.

Berić se nadovezao i dodao da je "za sada u priči i jedan stranac". "Ali, to još nije zaokruženo", rekao je Berić.

"Trener danima skautira igrače. Nismo u poziciji da nudimo velike ugovore, a nije lako pod tim uslovima naći igrača koji će nam biti od pomoći".

Božić je potvrdio da je na probi u Partizanu reprezentativac BiH Adin Vrabac, kao i da je još nekoliko mladih igrača na "testu" - to su momci iz mlađeg pogona Partizana, poput Slobe Jovanovića, Nikole Tanaskovića... Na probi je i Andrej Magdevski.

"Kosta Perović trenira sa nama posle povrede ukrštenog ligamenta", dodao je Božić.

Što se tiče Ede Murića, koji se oporavlja od povrede, Božić kaže da bi on trebalo da se vrati na parket početkom ili polovinom decembra. Mihajlo Andrić bi na teren trebalo ranije - do kraja oktobra.

O finansijskom stanju Partizana, Berić je rekao:

"Sama činjenica da nismo u blokadi je ozbiljan korak. Bili smo pod ozbiljnom pretnjom".

Što se tiče pripremnih utakmica, Božić je rekao da je zbog konsolidacije tima i rada treninga, Partizan otkazao učešće na turniru u Bratislavi, ali da će igrati u Atini protiv Panatinaikosa 22. septembra a potom i na turniru u Francuskoj, na poziv Tonija Parkera.

DRAGAN TODORIĆ O PENZIJI
"Ne spremam se za penziju, imam još četiri godine do penzije, novi zakon mi ide na ruku. Nadam se da ćemo se gledati još četiri godine".

Komentari / 0

Ostavite komentar