ЛШ - Ракитић: "Џеко је један од најбољих нападача свијета"!

Фудбалер Барселоне и репрезентације Хрватске Иван Ракитић као највећу пријетњу његовом тиму у двобоју са Ромом на старту Лиге шампиона издвојио капитена Босне и Херцеговине Едина Џеку.

Фудбал 16.09.2015 | 18:40
ЛШ - Ракитић: "Џеко је један од најбољих нападача свијета"!

Хрватски везиста је у разговору за клупску телевизију нагласио да Каталонце у сриједу увече у Риму очекује велика утакмица у првом колу Групе Е елитног клупског такмичења Европе.

"Меч са Ромом биће јако тежак, али желимо да наставимо нашу добру серију. Познајемо противника веома добро јер је и наш тренер Луис Енрике водио Римљане. Прва је утакмица групне фазе и јако је важно да добро стартујемо у Лиги шампиона", рекао је Ракитић.

Према његовим ријечима, на "Олимпику" очекује одличну атмосферу.

"Стадион ће бити пун навијача Роме, али ми ћемо играти своју игру и надам се уписати побједу. Играли смо против њих недавно пријатељску утакмицу и видјели смо да је ријеч о јаком и веома организованом тиму".
На питање кога се највише плаши у екипи Роме, Ракитић је апострофирао бившег нападача Манчестер ситија Едина Џеку.

"Вјерујем да је Џекин долазак у Рому додатно оснажио њихову екипу јер је капитен БиХ један од најбољих шпицева свијета. Мораћемо бити врло опрезни".

На крају је Хрват подвукао да изузетно цијени италијанску Серију А.

"Увијек ми се свиђала италијанска лига, пратим је и због бројних земљака који играју тамо. Веома је снажна, прошла је кроз неколико тешких година, али сад је на путу опоравка што смо видјели и овог љета трансферима бројних нових фудбалера", закључио је Ракитић.

Утакмица између Роме и Барселоне игра се у сриједу увече на "Олимпику", а судиће је Холанђанин Бјерн Кујперс.

Коментари / 0

Оставите коментар