LŠ - Rakitić: "Džeko je jedan od najboljih napadača svijeta"!

Fudbaler Barselone i reprezentacije Hrvatske Ivan Rakitić kao najveću prijetnju njegovom timu u dvoboju sa Romom na startu Lige šampiona izdvojio kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeku.

Fudbal 16.09.2015 | 18:40
LŠ - Rakitić: "Džeko je jedan od najboljih napadača svijeta"!

Hrvatski vezista je u razgovoru za klupsku televiziju naglasio da Katalonce u srijedu uveče u Rimu očekuje velika utakmica u prvom kolu Grupe E elitnog klupskog takmičenja Evrope.

"Meč sa Romom biće jako težak, ali želimo da nastavimo našu dobru seriju. Poznajemo protivnika veoma dobro jer je i naš trener Luis Enrike vodio Rimljane. Prva je utakmica grupne faze i jako je važno da dobro startujemo u Ligi šampiona", rekao je Rakitić.

Prema njegovim riječima, na "Olimpiku" očekuje odličnu atmosferu.

"Stadion će biti pun navijača Rome, ali mi ćemo igrati svoju igru i nadam se upisati pobjedu. Igrali smo protiv njih nedavno prijateljsku utakmicu i vidjeli smo da je riječ o jakom i veoma organizovanom timu".
Na pitanje koga se najviše plaši u ekipi Rome, Rakitić je apostrofirao bivšeg napadača Mančester sitija Edina Džeku.

"Vjerujem da je Džekin dolazak u Romu dodatno osnažio njihovu ekipu jer je kapiten BiH jedan od najboljih špiceva svijeta. Moraćemo biti vrlo oprezni".

Na kraju je Hrvat podvukao da izuzetno cijeni italijansku Seriju A.

"Uvijek mi se sviđala italijanska liga, pratim je i zbog brojnih zemljaka koji igraju tamo. Veoma je snažna, prošla je kroz nekoliko teških godina, ali sad je na putu oporavka što smo vidjeli i ovog ljeta transferima brojnih novih fudbalera", zaključio je Rakitić.

Utakmica između Rome i Barselone igra se u srijedu uveče na "Olimpiku", a sudiće je Holanđanin Bjern Kujpers.

Komentari / 0

Ostavite komentar