Вестерман: Србија игра најбољу кошарку!

Француски плејмејкер сања финале против "орлова". "Не зато што сам играо код вас и што ту имам пријатеље", објашњава.

Кошарка 16.09.2015 | 18:20
Вестерман: Србија игра најбољу кошарку!

Перфектан низ Француза, какав имају и Срби, настављен је у уторак.

"Триколори" су елиминисали Летонце из борбе за медаље, победивши их пред 25.000 гледалаца на стадиону у Лилу. После меча су одахнули и окренули великом полуфиналу против Шпаније. Биће то још један европски класик.

Претходна два припала су Французима - најпре у полуфиналу Еуробаскета 2013, па у четвртфиналу Мундобаскета 2014. Није потребно истицати колики је мотив "фурије" да се освети прваку Европе за те поразе, баш пред 27.000 гледалаца.

"Шпанија нам је велики ривал, највећи. Прошле године смо их победили у Шпанији, постоји велики ривал. Биће то огромна утакмица", рекао је Лео Вестерман српским новинарима после тријумфа над Летонијом.

Како изгледа носити се са великим притиском нације и јавности, међу којима су многи и пре турнира уручили "триколорима" пехар.

"Против тога се боримо сви заједно. Свих 12 играча и особље. Покушавамо да не слушамо шта причају људи око нас. Знамоо да постоји притисак, али наше је да играмо и да радимо свој посао. То је на нама", додао је Вестерман.

Са српским играчима одржава контант и на Еуробаскету и сања да их сретне и на терену, у финалу.

"Неколико сам пута био са Гагијем, попили смо кафу, Можда ћемо у среду да се видимо. И даље смо добри пријатељи. Наравно, ту су и Богдан, Милутинов. То би било финале из сна. Не само зато што сам играо у Србији и зато што тамо имам пријатеље, већ зато што Србија игра најбољу кошарку од почетка овог такмичења", похвалио је "орлове" плејмејкер.

Да би жеља наставила да му се остварује, биће потребно да "орлови" данас, у среду, од 18.30 победе Чешку и пласирају се међу четири најбоља.

Коментари / 0

Оставите коментар