Vesterman: Srbija igra najbolju košarku!

Francuski plejmejker sanja finale protiv "orlova". "Ne zato što sam igrao kod vas i što tu imam prijatelje", objašnjava.

Košarka 16.09.2015 | 18:20
Vesterman: Srbija igra najbolju košarku!

Perfektan niz Francuza, kakav imaju i Srbi, nastavljen je u utorak.

"Trikolori" su eliminisali Letonce iz borbe za medalje, pobedivši ih pred 25.000 gledalaca na stadionu u Lilu. Posle meča su odahnuli i okrenuli velikom polufinalu protiv Španije. Biće to još jedan evropski klasik.

Prethodna dva pripala su Francuzima - najpre u polufinalu Eurobasketa 2013, pa u četvrtfinalu Mundobasketa 2014. Nije potrebno isticati koliki je motiv "furije" da se osveti prvaku Evrope za te poraze, baš pred 27.000 gledalaca.

"Španija nam je veliki rival, najveći. Prošle godine smo ih pobedili u Španiji, postoji veliki rival. Biće to ogromna utakmica", rekao je Leo Vesterman srpskim novinarima posle trijumfa nad Letonijom.

Kako izgleda nositi se sa velikim pritiskom nacije i javnosti, među kojima su mnogi i pre turnira uručili "trikolorima" pehar.

"Protiv toga se borimo svi zajedno. Svih 12 igrača i osoblje. Pokušavamo da ne slušamo šta pričaju ljudi oko nas. Znamoo da postoji pritisak, ali naše je da igramo i da radimo svoj posao. To je na nama", dodao je Vesterman.

Sa srpskim igračima održava kontant i na Eurobasketu i sanja da ih sretne i na terenu, u finalu.

"Nekoliko sam puta bio sa Gagijem, popili smo kafu, Možda ćemo u sredu da se vidimo. I dalje smo dobri prijatelji. Naravno, tu su i Bogdan, Milutinov. To bi bilo finale iz sna. Ne samo zato što sam igrao u Srbiji i zato što tamo imam prijatelje, već zato što Srbija igra najbolju košarku od početka ovog takmičenja", pohvalio je "orlove" plejmejker.

Da bi želja nastavila da mu se ostvaruje, biće potrebno da "orlovi" danas, u sredu, od 18.30 pobede Češku i plasiraju se među četiri najbolja.

Komentari / 0

Ostavite komentar