Ловерњ Србима: Побјеђујете Чешку, па Италију...!

"... Па, сви заједно идемо у Рио", насмејао се Француз после пласмана у полуфинале Еуробаскета.

Кошарка 16.09.2015 | 17:40
Ловерњ Србима: Побјеђујете Чешку, па Италију...!

Француска је и у уторак оправдала улогу фаворита. Летонија (Јаниченокс, Стрелнијекс и Даирис Бертанс) показали су јој зубе, али није било ни реално очекивати да ће моћи да издрже до завршнице.

Са "овереним" пласманом у полуфинале, прваци Старог континента могли су да одахну.

Притисак који носе на леђима као да је видљив у сваком њиховом закуцавању. Као да кроз обруч пробаце и лопту и део терета огромног очекивања јавности.

На следећој станици, чекају их Шпанци, које су у Словенији 2013. победили у полуфиналу, а у Мадриду 2014. у четвртфиналу.

Жофри Ловерњ дуго је био задржаван у микс зони стадиона Лила, пре него што је, као и увек срдачан, стао пред српске новинаре.

"Летонија је добар тим. Играју добро заједно. У једном тренутку смо заиграли чвршће одбрану и постало је лакше за нас. У следећем колу нас чекају Шпанци и то је за нас дерби. Нешто као ви и Хрвати или не знам... Видећемо шта ће бити. Мораћемо да се припремимо. Победили смо их прошле године у Шпанији и верујем да ће сад они хтети да победе у Француској. Мораћемо да покажемо карактер".

"Ако смо их победили два пута, мораћемо да их победимо и трећи пут", додао је Ловерњ

Против Србије, бивши играч Партизана моћи ће поново да заигра тек у финалу, које и очекује да се догоди.

"Србија је фаворит. Има тим да буде у финалу. Мислим да ћете победити Чешку, па да ћете победити Италију и онда... У финалу... Да сви одемо у Рио", насмејао се Ловерњ.

Борис Дало дописивао се током утакмице са Дависом Бертансом, јер је његов брат Даирис играо на стадиону Лила. Писали су на српском.

"Дало је одличан момак. Причам с њим сваког дана или сваког другог дана. Ужива у свом новом клубу - Шаркс Д Антиб и прати шта радим ја и шта раде играчи с којима је играо у Партизану". "Са Дависом се нисам видео од Вегаса. Тамо смо провели неколико вечери, али се вечерас нисмо чули", додао је Ловерњ.

Коментари / 0

Оставите коментар